Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Cheval des Andes 2007

Rode Wijn

Cheval des Andes 2007
  • Cheval des Andes 2007
  • Cheval des Andes 2007

Cheval des Andes 2007

Rode Wijn

Wijnhuis / merkCheval Blanc and Terrazas de los Andes
DruivensoortMalbec, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
LandArgentinië
RegioMendoza
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14%
Oogstjaar2007
Out of stock

Cheval des Andes is een initiatief van wijnmaker Pierre Lurton, President van Château Cheval Blanc, het prestigieuze wijnhuis uit Saint Emilion. Zijn fascinatie voor de het druivenras Malbec, vrijwel vernietigd in Frankrijk door de phylloxera plaag in 1860, leidde hem naar Argentinië en daarmee naar Terrazas de los Andes, een Argentijns wijnhuis gespecialiseerd in kwaliteitswijnen gecultiveerd op hoogte. Het terroir in het Las Compuertas district, één van de meest prestigieuze regio’s van Lújan de Cuyo, Mendoza is speciaal gekozen vanwege de unieke ecologische karakteristieken. De wijn heeft een typische Bordeaux stijl een verbazingwekkende dualiteit tussen donker en kruidig fruit aan de ene kant en frisheid en natuurlijke aciditeit aan de andere kant. Door de Malbec (66%) ontstaat er een excellente balans tussen de structuur van de Cabernet Sauvignon (26%) en de frisheid van de Petit Verdot (8%).  

Proefnotitie

Kleur: Een aantrekkelijke robijnrode kleur met violette highlights.

Geur: De neus is complex en elegant en bevat tonen van tabak en witte peper, gevolgd door rijp geel fruit zoals abrikoos en perzik, maar ook zwarte vijgen, kweeperenjam en florale aroma’s.

Smaak: De eerste indruk is er één met hints van menthol, gevolgd door meer diepte, zwarte bes en specerijen. Krachtig en rijp, maar levendig. Een zeer mooie balans tussen aciditeit en de volle zijdezachte tannines.

Conclusie: Een hedonistische vintage met een mooi geïntegreerde invloed van eikenhout. 
 

Cheval des Andes 2007

Cheval des Andes 2007