Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Château Beau-Séjour Bécot Saint-Émilion Grand Cru

Rode Wijn

 Ch teau Beau S jour B cot Saint milion Grand Cru
  •  Ch teau Beau S jour B cot Saint milion Grand Cru
  •  Ch teau Beau S jour B cot Saint milion Grand Cru

Château Beau-Séjour Bécot Saint-Émilion Grand Cru

Rode Wijn

SerieBordeaux - Saint-Émilion
Wijnhuis / merkChâteau Beau-Séjour Bécot
DruivensoortMerlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
LandFrankrijk
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14%
Oogstjaar2006
Out of stock

Het domein van Beauséjour was van de kerk en werd aanvankelijk bewerkt door de monniken van Saint Martin. Zij verkochten het in de 18e eeuw aan de familie Gères die het omdoopte tot Domaine de Peycoucou, letterlijk de heuvel waar de koekoek zingt. In 1887 gaf een van de zoons Gères het bezit de naam Beau-Séjour. Daarna wisselde het wijngoed nog geregeld van eigenaar. Een daarvan was Pierre-Paulin Ducarpe en hij liet Beau-Séjour na aan zijn zoon Léopold die het de naam Beauséjour-Bécot gaf. Zijn opvolgende dochter was Madame Duffau-Lagarrosse en zij kreeg de beschikking over het château, de wijngaarden en de buitengebouwen. Haar afstammelingen vormden in 1963 een organisatie van gedeeld eigenaarschap dat tot op de dag van vandaag de leiding heeft over het wijnhuis.

Klimaat/Terroir

Een klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. De wijngaarden zijn gelegen op het westelijke plateau van Saint-Emilion. De bodem bestaat uit kalk met fossiele zeesterren.

Vinificatie

De handmatig geoogste druiven worden per soort apart vergist in roestvrijstalen tanks. De hoed van de most wordt regelmatig ondergedompeld. De wijn rijpt 16 à 18 maanden in barriques, waarvan afhankelijk van de oogst 80 tot 100% nieuw is.

Druiven

Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon.

Geur & Smaak

Paarse, bijna inktkleurige wijn met krachtige aroma’s van framboos, jam, zoethout, gespleten stenen en subtiel hout. Geconcentreerd, vol en complex met een levendige smaak en aanwezige, maar goed geïntegreerde tannines en een eindeloze afdronk.

Serveersuggestie

Fantastisch met krachtige vleesgerechten als lamsbout, entrecote, geroosterd of gebraden gevogelte of konijn. Ook geweldig met harde oude kazen.

Weetje

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van stokken met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar.
 

 Ch teau Beau S jour B cot Saint milion Grand Cru

Château Beau-Séjour Bécot Saint-Émilion Grand Cru