Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Logique Syrah Grenache

Rode Wijn

 Logique Syrah Grenache
  •  Logique Syrah Grenache
  •  Logique Syrah Grenache

Logique Syrah Grenache

Rode Wijn

Wijnhuis / merkLogique
DruivensoortSyrah, Grenache
LandFrankrijk
RegioPays d'Oc
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13%
Oogstjaar2016
EAN3700619319322
Out of stock

Logique is de naam van een selectie wijnen uit het zuiden van Frankrijk. Voor de witte wijn zijn de druiven afkomstig uit meerdere wijngebieden, vandaar dat er op het etiket Vin de France staat. De rode en rosé zijn gemaakt van druiven afkomstig uit de Languedoc. Alle drie zijn het heerlijk fruitige, toegankelijke wijnen. Ideale huiswijnen om dagelijks van te genieten, als aperitief of bij de maaltijd.

Klimaat/Terroir

Mediterraan klimaat met warme zomerdagen en relatief koele nachten. De wijngaarden liggen vlakbij de Minervois op hellingen met een zuidelijke expositie. De bodem is zeer gevarieerd.

Vinificatie

Het grootste deel van de ontsteelde druiven wordt traditioneel vergist met schilinweking. Een klein deel wordt vergist via flash détente, waarbij de druiven korte tijd worden verhit en er veel fruitaroma’s vrijkomen.

Druiven

Syrah, Grenache. 

Geur & Smaak

Kersenrode wijn met uitbundige aroma’s van rood fruit zoals aardbeien en frambozen. De smaak is zacht en soepel met wat zoethout in de afdronk.

Serveersuggestie

Allround wijn. Lekker als aperitief, bij niet te zware vleesgerechten zoals lamskoteletjes, pasta’s en kruidige stoofgerechten met vlees en/of groenten.

 Logique Syrah Grenache

Logique Syrah Grenache