Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Black Cottage Pinot Noir

Rode Wijn

Black Cottage Pinot Noir
  • Black Cottage Pinot Noir
  • Black Cottage Pinot Noir

Black Cottage Pinot Noir

Rode Wijn

Wijnhuis / merkBlack Cottage
DruivensoortPinot Noir
LandFrankrijk
RegioMarlborough
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13%
Oogstjaar2014
EAN9421901115067
Out of stock

Wijnhuis Black Cottage is gelegen in het hart van Wairau Valley in Marlborough op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Na 22 oogsten in het buitenland – waaronder Chili en Corsica – werkt David Clouston in deze inspirerende thuisomgeving in alle rust aan de creatie van zijn eigen wijnen. Wijnen met “gusto”, zoals David zelf zegt. Modern, eigenzinnig en gemaakt van druiven afkomstig uit speciaal geselecteerde percelen. Black Cottage maakt bijzondere wijnen met tegelijkertijd een hoge doordrinkfactor. Wijnen die bovendien duurzaam zijn geproduceerd. Dat ze daar zelf ook graag van genieten, is geen geheim. David brengt graag tijd door met zijn familie en nodigt met grote regelmaat vrienden uit voor een zomerse BBQ. Het motto van David zal dan ook geen verbazing wekken: “Welcome to the Black Cottage, you will not want to leave!”.

Klimaat/Terroir

Gematigd zeeklimaat met veel zon en zeer lange zomers met warme dagen en koele nachten. De druiven zijn grotendeels afkomstig uit Wairau Valley. De bodem bestaat uit Greywacke-stenen (donkere, harde zandsteen), slib, zand en leem.

Vinificatie

De ontsteelde druiven worden vergist in roestvrijstalen tanks en regelmatig ondergedompeld. Het merendeel van de wijn rijpt 10 maanden in gebruikte Franse eikenhouten vaten voordat hij licht wordt gefilterd en gebotteld.

Druiven

Pinot Noir. 

Geur & Smaak

Granaatrode wijn met aroma’s van aardbei, kaneel en anijs. De smaak is intens, maar gebalanceerd en elegant met kersen, pruimen, specerijen, verfijnde tannines en mooi geïntegreerde zuren. De afdronk is vol en fruitig.

Serveersuggestie

Serveer bij charcuterie, gegrilde tonijn, gevogelte en lichte gerechten met rood vlees. Ook lekker bij pasta’s en risotto met bietjes of paddenstoelen.

Weetje

De naam Black Cottage is geïnspireerd op de gezellige avonden die vrienden regelmatig bij David Clouston en zijn vrouw doorbrengen op de gelijknamige boerderij.

Black Cottage Pinot Noir

Black Cottage Pinot Noir