Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Numanthia Magnum 150cl

Rode Wijn

Numanthia Magnum 150cl
  • Numanthia Magnum 150cl
  • Numanthia Magnum 150cl
  • Numanthia Magnum 150cl

Numanthia Magnum 150cl

Rode Wijn

Wijnhuis / merkNumanthia
DruivensoortTinta de Toro
LandSpanje
RegioToro
Inhoudsmaat1.5 liter
Alc/vol14.5%
Oogstjaar2008
EAN8437005360020
Out of stock

Numanthia is de ‘signature’ wijn van Bodega Numanthia, opgericht in 1998. De extreme weersomstandigheden in de Toro regio - slechts 350 tot 400mm neerslag per jaar, verzengd hete zomers en bijtend koude winters - leveren druiven van uitzonderlijke kwaliteit. De stijl van de wijn is gebaseerd op de selectie van bijzondere, minimaal 50 jaar oude wijnstokken van de Tinta de Toro druif. De opbrengst is laag maar extreem geconcentreerd vol intens fruit en met goed geïntegreerde tannines. De diversiteit van de bodemsamenstelling draagt bij aan de complexiteit van de wijn; een hoger aandeel klei geeft meer fruitigheid, een hoger aandeel zand en grind juist body en structuur. 

 

Proefnotitie

Kleur: Diep helder donkerrood met lichte robijnrode tonen.

Geur: Deze intense en complexe wijn geurt met tonen van vers en rijp fruit, met name aardbei en vijg, roomgebakjes, een vleugje balsamico en mooi geïntegreerde specerijen zoals zwarte peper, gecombineerd met tabaksblad en tiramisu.

Smaak: Intens, krachtig, levendig en met veel structuur. Een indrukwekkende uiting van fruit, begeleid door zoete en rijpe tannines wordt gevolgd door een opvallend, zalvend mondgevoel.  

Conclusie: Een lange en volhardende afdronk met specerijen en cacao. 

 

Numanthia komt het best tot z’n recht bij een serveertemperatuur van 16 à 18 graden Celsius. Decanteer de wijn twee uur van tevoren zodat het bouquet zich in al zijn diepte en intensiteit kan openen. 
 
Door de kracht en intensiteit van de wijn komt Numanthia het beste naar voren gedronken naast robuuste gerechten. Zo is vlees, geroosterd of met een saus, een voor de hand liggende combinatie, maar ook Peking eend en rijke kazen vullen de wijn goed aan. Een traditioneel Castilliaans gerecht is cordero asado, lam uit de oven. 

Numanthia Magnum 150cl

Numanthia Magnum 150cl