Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Terrazas de los Andes Malbec

Rode Wijn

 Terrazas de los Andes Malbec
  •  Terrazas de los Andes Malbec
  •  Terrazas de los Andes Malbec

Terrazas de los Andes Malbec

Rode Wijn

Wijnhuis / merkTerrazas de los Andes
DruivensoortMalbec
LandArgentinië
RegioMendoza
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14.5%
Oogstjaar2015
EAN7790975003931
Out of stock

Als één van de beste wijnhuizen in Argentinië maakt Terrazas de los Andes een uitmuntende Malbec. Deze van oorsprong Franse druivensoort is zeer geschikt voor het Argentijnse terroir. In enkele van de beste districten in de regio Mendoza cultiveert Terrazas de druif op 1067 meter hoogte, voor de beste balans tussen rijpheid, complexiteit en fruitigheid. Terrazas Malbec heeft veel diepgang en aromatische intensiteit en een stevige textuur. Heerlijk voor bij nog zo’n Argentijns hoogstandje, een sappige gegrilde steak. 
 
De druiven zijn met de hand geoogst. Na een maceratie en vergisting gedurende 21 dagen heeft wijn 12 tot 14 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten, waarvan 1/3 nieuw hout. De wijn rijpt na botteling nog minimaal 6 maanden op fles voordat de vintage op de markt wordt gebracht. 

 

Proefnotitie

Kleur: Intens rood met paarse schaduwen.

Geur: Intense florale en fruitige neus met aroma’s van viooltjes, zwart fruit, pruim en roos gevolgd door een verdieping van het bouquet met subtiele tonen van pistache, vijg, verse tabak en vanille.  

Smaak: Het zoete en zijdezachte mondgevoel heeft veel finesse, delicate tannines en mooi zwart fruit. De houtrijping vult de fruittonen mooi aan.  

Conclusie: Fris, elegant en verleidelijk met een afgemeten afdronk. 

 

De Terrazas Malbec is een zeer goede begeleider bij een maaltijd. Naast steak is de wijn ook mooi in combinatie met een salade met gegrilde vijgen en zachte schapenkaas, gnocchi van zoete aardappel of tiramisu met rood fruit. 

 Terrazas de los Andes Malbec

Terrazas de los Andes Malbec