Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Terrazas de los Andes Cabernet Sauvignon

Rode Wijn

Terrazas de los Andes Cabernet Sauvignon
  • Terrazas de los Andes Cabernet Sauvignon
  • Terrazas de los Andes Cabernet Sauvignon

Terrazas de los Andes Cabernet Sauvignon

Rode Wijn

Wijnhuis / merkTerrazas de los Andes
DruivensoortCabernet Sauvignon
LandArgentinië
RegioMendoza
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14%
Oogstjaar2015
EAN7790975003955
Out of stock

Naast de typisch Argentijnse Malbec wijnen maakt Terrazas de los Andes ook een mooie kruidige, volle Cabernet Sauvignon. De druiven worden verbouwd op het Perdriel Terrace op 980 meter hoogte, het beste terroir voor cabernet sauvignon in Argentinië. Het is een kruidige wijn, vol donker fruit. Het mondgevoel is rijk maar zachtaardig met een uitzonderlijke structuur, veel expressie en persistentie. Een wijn vol verfijnde kracht. 
 
Voor de vintage 2015 was de lente historisch warm, vooral in de rijpingsperiode. De klimatologische omstandigheden met een droge lente, een zomer met meer regen dan normaal, gevolgd door een plezierige en vorstvrije herfst leidden tot een vroege rijping van de druiven. Hierdoor hebben de wijnen een sterkere concentratie, maar nog een goede zuurgraad en frisheid voor een delicate balans. De druiven zijn in april met de hand geoogst. Na een maceratie en vergisting gedurende 21 dagen heeft wijn 12 tot 14 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten, waarvan 1/3 nieuw hout. De wijn rijpt na botteling nog minimaal 6 maanden op fles voordat de vintage op de markt wordt gebracht.

 

Proefnotitie

Kleur: Intens granaatrood met paarse schaduwen.

Geur: Een complexe neus met aroma’s van specerijen en een mooie rokerigheid in combinatie met fruitige tonen van zwarte en blauwe bes. Met een hint van groene en rode peper perfect in balans.  

Smaak: Een expressieve wijn met een volle body.

Conclusie: Uitstekende wijn met een complexe, elegante afdronk. 

 

De Terrazas Cabernet Sauvignon is heerlijk in combinatie met onder andere eend en gewokte groenten, gestoofd lamsvlees, gerijpte kaas zoals Gruyere of blauwschimmel maar ook bij een lavendel crème brulée met hazelnootkorst.

Terrazas de los Andes Cabernet Sauvignon

Terrazas de los Andes Cabernet Sauvignon