Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Château Carignan Cuvée Prima

Rode Wijn

Château Carignan Cuvée Prima
  • Château Carignan Cuvée Prima
  • Château Carignan Cuvée Prima

Château Carignan Cuvée Prima

Rode Wijn

Wijnhuis / merkChâteau Carignan
DruivensoortMerlot
LandFrankrijk
RegioBordeaux
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14.5%
Oogstjaar2015
Out of stock

Château Carignan ligt in Carignan de Bordeaux, een gebied tien kilometer oostelijk van de stad Bordeaux. Het landgoed, ooit een geschenk van Karel de VII aan Jean Poton de Xaintrailles, telt in totaal 150 hectare grond waarvan 65 ha. is aangeplant met wijnranken. Een derde deel van de gaarden is ouder dan veertig jaar; de overige stokken zijn tussen de acht en vijfentwintig jaar oud. Ze liggen ideaal gesitueerd op het zuiden en zuidwesten. De belangrijkste druivenvariëteit voor het huis is, net als voor rechteroever-wijnen Saint-Emilion en Pomerol, de merlot. De kleirijke kalkheuvels in het gebied leveren subtiele lekkere zachtronde en fruitige wijnen op die bij iedereen in de smaak vallen.

Klimaat/Terroir

Een klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Het terroir kent voornamelijk elementen van kalk, kiezel en klei.

Vinificatie 

Alleen de gezondste druiven komen na ontstelen in aanmerking voor de vergisting. Na de alcoholische gisting ondergaat de wijn een achttien maanden durende rijping op nieuw Frans eikenhout.

Druiven

Merlot.

Geur & Smaak

Een klassieke Bordeaux met aroma’s van donkerrood fruit en cederhout. In de smaak komt dat kersenfruitig in al zijn frisheid terug naast een veelheid aan kruidige aroma’s, chocolade en een stevig tannineuze structuur.

Serveersuggestie

Te serveren bij rijke vleesgerechten en oude brokkelkazen.

Weetje

Het Château Carignan, naamgever van deze wijn, dateert van 1452. Het fruit voor deze wijn is afkomstig van stokken ouder dan 40 jaar.

Château Carignan Cuvée Prima

Château Carignan Cuvée Prima