Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Château d'Aussières Corbières

Rode Wijn

Château d'Aussières Corbières
  • Château d'Aussières Corbières
  • Château d'Aussières Corbières

Château d'Aussières Corbières

Rode Wijn

Wijnhuis / merkChâteau d'Aussières
DruivensoortSyrah, Grenache, Mourvèdre, Carignan
LandFrankrijk
RegioCorbières
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14.5%
Oogstjaar2010
EAN3760131251012
Out of stock

Omschrijving

Even ten westen van Narbonne ligt Château d'Aussières, een wijngoed met een eeuwenoude historie: al in de tijd van de Romeinen werd hier wijn verbouwd. Net als zoveel wijngoederen in de streek raakte het in de loop van de 20e eeuw in verval. In 1999 kocht Domaines Barons de Rothschild (Lafite) het 550 ha grote domaine en begon aan een zeer uitgebreid herstelplan. De oude, zwaar verwaarloosde wijngaard werd geheel gerooid en een nieuwe wijngaard van bijna 170 ha werd aangeplant, deels met de klassieke rassen van de Corbières, deels met 'internationale' rassen. De eerste oogst in 2003 was al veelbelovend maar intussen hebben de wijnen van Aussières alle verwachtingen verre overtroffen. Beide corbières (en met name de Château d'Aussières) blijken ook uitstekend op fles verder te kunnen rijpen, zoals een paar jaar geleden tijdens een vertikale proeverij bleek.

Intens, briljant rood met een licht blauwachtige weerschijn. De neus is kruidig, met tonen van peper, kruidnagel en vers geraspte nootmuscaat. De aandronk is rond, zijdezacht en aromatisch, met de mooi geïntegreerde houttoets. De heerlijke afdronk, met nog een vleugje vanille, caramel en toast, is bijzonder lang met heel fijne tannines.

Extra info Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

Domaines Barons de Rothschild (Lafite) is een groep wijngoederen, met als basis het wereldberoemde Château Lafite Rotschild, dat zelfs in de 18e eeuw al werd beschouwd als de beste wijngaard van Bordeaux.

In de loop der jaren kwamen er meer wijndomeinen bij, eerst in Bordeaux zelf en vervolgens in Chili (Viña Los Vascos) en in de Corbières (Château d'Aussières). Al deze wijngoederen worden met dezelfde zorg en toewijding beheerd en telkens staat de elegante, verfijnde stijl van de wijnen voorop.

Om ook te voldoen aan de vraag naar Bordeaux in een bescheiden prijsklasse die toch met de kenmerkende Lafite-zorg is gemaakt, is er de Collection: fraaie, elegante, karaktervolle Bordeaux-wijnen die het etiket Légende dragen.

Château d'Aussières Corbières

Château d'Aussières Corbières