Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Yann Chave Crozes Hermitage

Rode Wijn

Yann Chave Crozes Hermitage
  • Yann Chave Crozes Hermitage
  • Yann Chave Crozes Hermitage

Yann Chave Crozes Hermitage

Rode Wijn

Wijnhuis / merkYann Chave
DruivensoortSyrah
LandFrankrijk
RegioCrozes Hermitage
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13%
Oogstjaar2012
Out of stock

Oostelijk van Tain, in de dorpjes Mercurol, La Roche de Glun en Pont de l’Isère strekken zich in de noordelijke Rhône Vallei (Rhône Septentrionales) de in totaal 17½ hectare wijnpercelen uit van Yann Chave. Sinds hij de leiding heeft over het door zijn vader Bernard in 1970 opgerichte bedrijf - toen nog vier hectare groot waarvan slechts een kwart beplant met druiven, de rest was boomgaard - staat dit wijnhuis steeds meer in de belangstelling.

De wijnen van Yann Chave prijken nu niet alleen meer op de wijnkaart van gerenommeerde Franse eetpaleizen als Alain Ducasse, Paul Bocuse, Troisgros, Pic en Chabran, ook over de grenzen wordt jaarlijks rijkhalzend uitgekeken naar de nieuwe jaargangen van deze jonge wijnmaker. Geen wonder dat 50 tot 70% van de oogst inmiddels geëxporteerd wordt. De syrahdruiven bij Yann Chave komen van gemiddeld 20 jaar oude stokken en ze worden altijd met de hand geplukt. Na een grondige controle in de modern uitgeruste kelder (2003) gaan de vruchtjes voor vergisting zonder industriële gisten in betonnen cuves en in roestvrijstaal. Lagering vindt plaats op zogenaamde demi-muids: vaten met een inhoud van 600 liter die door hun grote omvang een ingetogener houtinvloed op de wijn garanderen. Dan volgt botteling en vinden de wijnen hun weg naar de betere horecagelegenheden in Europa, Azië en Noord Amerika.

Crozes Hermitage
Voor de appellation Crozes Hermitage komen, met 15 van de totaal 17½ hectare wijngaarden, de meeste stokken van Yann Chave in aanmerking. Die staan verspreid over de gemeenten Mercurol, La Roche de Glun en Pont de l’Isère. Om een elegante, frisfruitige Rhônestijl te verkrijgen houdt Yann zijn Crozes Hermitage vrij van houtlagering. In deze geurige, gemakkelijk toegankelijke wijn domineren daardoor rode kersen die gesteund worden door prachtige aroma's van peper en tabak.

Yann Chave Crozes Hermitage

Yann Chave Crozes Hermitage