Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Beaurempart Grande Cuvée Rosé

Rosé

Beaurempart Grande Cuvée Rosé
  • Beaurempart Grande Cuvée Rosé
  • Beaurempart Grande Cuvée Rosé

Beaurempart Grande Cuvée Rosé

Rosé

Wijnhuis / merkBeaurempart
DruivensoortGrenanch, Cinsault
LandFrankrijk
RegioLanguedoc
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol12%
Oogstjaar2016
EAN3700619315171
Out of stock

Het zonnige Pays d’Oc is in trek bij zowel wijndrinkers als wijnmakers. Door het gunstige klimaat en de ligging tussen Pyreneeën, de bergen van de Cévennen en de Middellandse Zee zijn de mogelijkheden zijn er legio. Het terroir en het klimaat van het gebied zijn ideaal om druiven tot volledige rijping te laten komen en daar karaktervolle wijnen van te maken voor elk type consument tegen een aantrekkelijke prijs. Ook bekende blauwe druiven als Cabernet Sauvignon en Merlot doen het hier prima. Beaurempart maakt er gulle en geconcentreerde rode wijnen van die aansprekend zijn voor een breed wijnpubliek.

Klimaat/Terroir

Een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De nachten zijn koel en de bodem bestaat uit kalksteen en klei.

Vinificatie

De druiven worden ‘s nachts geoogst onder koele omstandigheden. Na een zachte persing verblijft het druivensap kort op de schillen van de druiven, waardoor de wijn zijn licht roze kleur krijgt. De wijn verblijft twee maanden sur lie.

Druiven

Grenache en Cinsault.

Geur & Smaak

Felroze gekleurd. Verfrissende lichtzoete geur van rood zomerfruit met een hint van suikerspin. Lactische tonen in de neus van frambozenyoghurt. Dorstlessend met een verkwikkende zuurgraad en een elegante afdronk.

Serveersuggestie

Serveer goed gekoeld op picknicks, aan het strand of bij een zomerse barbecue. Culinair ook inzetbaar bij diverse salades met een klein zoetje. Bijvoorbeeld een couscous salade met rozijnen, koriander, munt, komijn, kaneel, honing en citroensap.

Beaurempart Grande Cuvée Rosé

Beaurempart Grande Cuvée Rosé