Domaine des Diables Sainte Victoire Bonbon Rosé

Wijnhuis / merk
Domaine des Diables
Druivensoort
Cinsault, Syrah, Grenache
Land
Frankrijk
Regio
Provence
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
13%
Oogstjaar
2017
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

In 2007 hebben Virginie en Guillaume Philip hun eerste druiven geoogst op Domaine des Diables. Het 16 ha tellende domaine ligt verscholen tegen de berg Sainte-Victoire in de gemeente Puyloubier. Het terroir heeft een perfect evenwicht tussen klei, leem en zand, een waarborg voor de finesse van de wijnen. Viginie en Guillaume werken sinds het begin op een duurzame wijze in de wijngaarden. De percelen staan permanent onder de invloed van twaalf verschillende winden, waaronder de Mistral, die de ontwikkeling van de voornaamste schimmelziekten van de wijnstokken tegengaat. Zo worden met bestendige zorg voor de omgeving alle percelen onder het concept ‘geleide bestrijding’ gecultiveerd, op de grens met biologische wijnbouw. Recent hebben zij een geheel nieuwe cave gebouwd op het domaine, waardoor ze nu de capaciteit hebben om 300.000 liter wijn te produceren. Ieder perceel wordt apart gevinifieerd, gebruikmakend van de meest moderne technieken.

Klimaat/Terroir

Continentaal, met warme zomers en koude winters. De druiven zijn voor 70% afkomstig van een van de oudste percelen uit de vallei, waar de druiven al sinds 1914 staan aangeplant.

Vinificatie

Na een korte schilinweking worden de druiven geperst en vergist het sap in gekoelde RVS tanks. De wijn rijpt zes maanden op de gistcellen.

Druiven

Cinsault, Syrah, Grenache.

Geur & Smaak

Bleekroze kleur met een fijn palet van rood fruit en lichte mineraliteit. Verleidelijk met een zijdezachte afdronk.

Serveersuggestie

Ideaal bij de Provençaalse keuken: salade niçoise, bouillabaisse of pasta pesto.

Weetje

De milieuvriendelijke aanpak van het domein, het karakter van de wijnen: fruitrijk, elegant kruidig, floraal en zuiver, én de moderne uitstraling maken dit een van de meest succesvolle Provence rosé's.

12 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0