Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

MIP Collection Rosé 150cl

Rosé

MIP Collection Rosé 150cl
  • MIP Collection Rosé 150cl
  • MIP Collection Rosé 150cl

MIP Collection Rosé 150cl

Rosé

Wijnhuis / merkGuillaume & Virginie Philip
DruivensoortCinsault, Syrah, Grenache
LandFrankrijk
RegioProvence
Inhoudsmaat1.5 liter
Alc/vol12.5%
Oogstjaar2018
Out of stock

Het wijndomein Guillaume & Virginie Philip wordt gerund door Guillaume en zijn vrouw Virginie Philip. In 2007 hebben zij hun eerste wijn, de inmiddels beroemde MIP rosé, gemaakt. De wijngaarden zijn gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. De bodem rond het domein is gevormd uit klei, leem en zand, een ideale samenstelling voor de productie van zeer smaakvolle roséwijnen die rijk zijn aan aroma’s. In hun streven excellentewijnen te maken, hebben de wijnen van Guillaume & Virginie Philip al meerdere gerenommeerde prijzen van verschillende competities en wijngidsen gewonnen, waaronder voor de 8ste keer de prix d’Excellence au Concours Général Agricole.

Klimaat/Terroir

Een subtropisch klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Het terroir kent kalkrijke zand- en rode kleigrond vol met stenen.

Vinificatie

De druiven worden na een korte schilinweking geperst, waarna het sap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het zo’n 4 maanden op zijn
gistbezinksel om een nog mooiere fruitigheid te ontwikkelen.

Druiven

Syrah (60%), Grenache (30%), Vermentino (10%).

Geur & Smaak

Een lichtroze kleur met frisse impressies van citrusfruit, peer en rode bessen. De neus is expressief, vrij krachtig en elegant en de afdronk is lang met subtiele kruidigheid.

Serveersuggestie

Te serveren als aperitief en of bij lichte gerechten, salades, grill en in het algemeen, de Provençaalse keuken.

Weetje

De wijnen van Guillaume & Virginie Philip zijn bekroond bij talrijke concoursen, zoals het Concours Général Agricole in Parijs.

MIP Collection Rosé 150cl

MIP Collection Rosé 150cl