Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Numanthia Termanthia

Rode Wijn

Numanthia Termanthia
  • Numanthia Termanthia
  • Numanthia Termanthia

Numanthia Termanthia

Rode Wijn

Wijnhuis / merkNumanthia
DruivensoortTinta de Toro
LandSpanje
RegioToro
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol15%
Oogstjaar2009
EAN8437005360037
€ 115,66

Slechts één verkrijgbaar

Termanthia is het beste wat de Toro regio te bieden heeft, het juweeltje van Bodega Numanthia. De extreme weersomstandigheden in de Toro regio - slechts 350 tot 400mm neerslag per jaar, verzengend hete zomers en bijtend koude winters - leveren druiven van uitzonderlijke kwaliteit. De opbrengst is laag maar extreem geconcentreerd. 

In een nauwgezet proces, wat doet denken aan de creatie van haute couture, wordt het tijdloze karakter van het terroir zorgvuldig vastgelegd. De druiven voor Termanthia zijn afkomstig uit één enkele wijngaard, de ‘Teso de los Carriles’ van 4.78 hectare groot in het zuiden van de regio beplant met wijnstokken van meer dan 120 jaar oud. Na de handmatige oogst worden de druiven op traditionele wijze met de voeten gestampt. De wijn rijpt tweemaal in nieuwe vaten van Frans eikenhout en na botteling - zonder enige filtratie om niets van de kracht, fruitigheid en structuur verloren te laten gaan - nog 18 maanden op fles. Termanthia is een schaarse schat met een fluwelen elegantie en uitzonderlijke lengte. 

 

Proefnotitie

Kleur: Diep, donker, schijnend purper. 

Geur: Een extreem complexe en rijke wijn. Een verfijnd geurpalet waarbij aroma’s van rijp fruit zoals pruim en picota kersen de tonen van gedroogde bloemen, potpourri en lavendel versterken. In de neus zijn ook tonen van zoete en zwarte specerijen, banketbakkersroom, noten en amandelen te herkennen.

Smaak: Elegant en fluwelig met fijne en geconcentreerde aroma’s die het terroir van de Teso de los Carriles wijngaard tot uitdrukking brengen. De wijn geeft een soepele en volle sensatie in de mond door zijn perfecte balans en stevige, maar soepele tannines.  

Conclusie: Een breed spectrum van zwart fruit leidt naar een zeer aanhoudende en complexe zintuigelijke finale met lichte tonen van viooltjes, room en jonge aardbeien.

 

Termanthia komt het best tot z’n recht bij een serveertemperatuur van 16 à 18 graden Celsius. Decanteer de wijn drie à vier uur van tevoren zodat het bouquet zich in al zijn fruitige diepte en complexiteit kan openen.  

Numanthia Termanthia

Numanthia Termanthia

€ 115,66

Op voorraad