Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Domaine Brunely Châteauneuf du Pape

Rode Wijn

Domaine Brunely Châteauneuf du Pape
  • Domaine Brunely Châteauneuf du Pape
  • Domaine Brunely Châteauneuf du Pape

Domaine Brunely Châteauneuf du Pape

Rode Wijn

Wijnhuis / merkDomaine Brunely
DruivensoortGrenache, Syrah
LandFrankrijk
RegioRhône
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14%
Oogstjaar2019
EAN3770003548201
€ 28,06

Slechts één verkrijgbaar

Omschrijving

Afkomstig van terrassen met grote ronde kiezelstenen in het noordoostelijk deel van de appellation. De druiven worden volledig met de hand geoogst. Er vindt een gedeeltelijke ontsteling plaats en een vergisting bij 24-28 graden celcius en 25-30 dagen schilcontact. Rijping geschiedt in een tijdsbestek van 18-24 maand waarvan 12 maanden in bariques (1/3 nieuw, 1/3 één jaar en 1/3 twee jaar oud). Na assemblage wordt de wijn nog 6-12 maanden opgevoed op cuve. Een zeer complexe robijnrode wijn met veel diepte. Het fruit en de tannines zijn versmolten met de subtiele houttoon, die je eerder voelt dan proeft. Een Fraaie Châteauneuf met een diepe en kruidige geur.

Extra info Domaine Brunely

Als wijngoed is Domaine Brunely, een 100% familiebedrijf, nog niet zo heel oud. Grootvader Rémy Carichon was vooral kweker van planten, waaronder jonge wijnstokken. Zijn kwekerij lag binnen de appellation Vacqueyras, bij het dorpje Sarrains en hij besloot om eind jaren '70, begin jaren '80 ook zelf wat wijngaarden aan te planten en zo de basis voor Domaine Brunely als wijnproducent te leggen.

Zoon Charles, die momenteel de leiding heeft, ging verder en legde zicht geheel toe op wijnbouw. Hij wordt inmiddels bijgestaan door zoon Edouard, die daarmee de 3e generatie vormt. Charles Carichon heeft in de loop der jaren het wijngoed uitgebreid van 27ha to 80ha met wijngaarden in de belangrijkste appellations van de zuidelijke Rhône. Er wordt met respect voor de natuur gewerkt: onkruid in de wijngaard wordt bestreden door gebruik van een speciale graslaag tussen de rijen, waarmee ook het bodemleven wordt bevorderd. Ook bij het wijnmaken wordt zo weinig mogelijk ingegrepen. Dat resulteert in heerlijke pure wijnen met volop fruit en een grote levendigheid.

Domaine Brunely Châteauneuf du Pape

Domaine Brunely Châteauneuf du Pape

€ 28,06

Op voorraad