Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Bel Colle Monvigliero Barolo 2016

Alba DOCG

Bel Colle Barolo Monvigliero
  • Bel Colle Barolo Monvigliero
  • Bel Colle Barolo Monvigliero

Bel Colle Monvigliero Barolo 2016

Alba DOCG

Wijnhuis / merkBel Colle
DruivensoortNebbiolo
LandItaly
RegioPiemonte
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14.5%
Oogstjaar2016
EAN8032755131083
Out of stock

45 Jaar geleden richtten de broers Franco en Carlo Pontiglione en Giuseppe Priola de Bel Colle op. Sinds 2015 eigendom van de familie Bosio van Santo Stefano Belbo. De basis van het ideologische begrip dat ons werk inspireerde, was het hedonistische concept van het produceren van kwaliteitswijnen die de lokale gebruiken respecteren en tegelijkertijd voldoen aan de smaak van de consument. 

De druiven voor deze wijn groeien in de wijngaarden van één van de beste wijngebieden in Verduno. De wijngaarden liggen op een hoogte van 200 - 300 foot boven zeeniveau. Monvigliero kan beschouwd worden als een ware 'Grand Cru' van Verduno. De gemiddelde leeftijd van de ranken is 25 jaar en ze groeien op het zuiden in kalkhouden kleigronden. Na de oogst rijpt de wijn nog maar liefst 24 maanden op eikenhouten vaten.

De wijn heeft een granaat rode kleur met orange reflecties. In de neus heeft de wijn een intens karakteristiek aroma, etherisch en plezierig. In de mond een droge wijn met een robuust mondgevoel, simpel en toch fluweelzacht en harmonieus. De wijn kan het beste gedronken worden op een temperatuur van 18-20 graden en voorzichtig gedecanteerd.

Deze wijn gaat goed samen met rood vlees en gerijpte kaas.

Bel Colle Barolo Monvigliero

Bel Colle Monvigliero Barolo 2016