Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Ekomi

Domaine Gensac Terre A Terre Rouge

Rode Wijn

Domaine Gensac Terre A Terre Rouge
  • Domaine Gensac Terre A Terre Rouge
  • Domaine Gensac Terre A Terre Rouge

Domaine Gensac Terre A Terre Rouge

Rode Wijn

Wijnhuis / merkChâteau de Gensac
DruivensoortTannat, Malbec
LandFrankrijk
RegioArmagnac - Gascogne
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14%
Oogstjaar2009
Niet op voorraad

Het kasteel is gelegen in Zuidwest Frankrijk met een 300 hectaren groot landgoed. Sleutel tot het maken van mooie wijnen vormt de grond, bestaande uit klei en kalksteen. Extra aandacht wordt besteed aan biodynamische wijnbouw, waarbij kleinschalig de speciaal geselecteerde druiven met de hand geplukt worden. Dus lage opbrengst per hectare met als motto kwaliteit boven kwantiteit. Gerijpt in nieuw Frans eikenhouten barriques ontstaan stevige karaktervolle wijnen, weerspiegeling van de terroir en regio. Het uitgestrekte perceel biedt ook ruimte voor prachtige paardenkuddes, die in een waar paradijs rond lopen en goed verzorgd worden door de familie Schuermann. Als respect voor paarden heeft de wijnfamilie een logo van een paard op de flessen gebruikt. Tevens hebben de wijnen namen gekregen, die betrekking hebben op oefeningen in de paardensport.

De benaming van deze wijn doet denken aan de paardensport. In dit geval aan een dressuur proef met een stap van de voorbenen tegelijk, gevolgd door een identieke stap van beide achterbenen. Met een kleine woordspeling gaan wij van proef naar proeven. En dat wordt zeker een aangename ervaring. Andreas Larsson, sommelier nr. 1 in de wereld ging u voor met een hoge waardering van 91/100. Bovendien mooie cijfers van The Wine Enthusiast magazine met 90/100 en tenslotte wist Jancis Robinson met een score van 16,5 /100 deze wijn erg te waarderen.

Een hoogwaardige wijn, die alles in zich heeft, wat zijn vruchtbare grond kan bieden. Eeuwenoude tradities vormen generaties lang de reputatie, die deze sterwijn van Château Gensac hoog houdt. Na een rijping van 18 maanden in nieuw Frans eikenhouten barriques ontstaat een ware edele full body wijn met alle intensiteit. Verkregen door een samenspel van Tannat en Malbec. Zeer hoge waardering van Andreas Larsson 94/100 en Jancis Robinson 17/20.

De wijn voor de speciale momenten dient minimaal 1 uur van tevoren ontkurkt te worden. Pittige vleesgerechten en een kaasschotel van stevige kazen vormen een ideale partner. Met een alcoholgehalte van 14,5 % is de Terre a Terre het pronkstuk van Château Gensac.

Domaine Gensac Terre A Terre Rouge

Domaine Gensac Terre A Terre Rouge