Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Serendipity Spätburgunder 2019

Qualitätswein - Ahr

Serendipity Spätburgunder
  • Serendipity Spätburgunder
  • Serendipity Spätburgunder

Serendipity Spätburgunder 2019

Qualitätswein - Ahr

Wijnhuis / merkSerendipity
DruivensoortSpätburgunder
LandGermany
RegioAhr
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13.5%
Oogstjaar2019
EAN4260149229991
Out of stock

Hoe het allemaal begon

Toevalstreffers. In 2011 krabbelde de Nederlandse Monique Breuer op papier: ‘In 2015 wil ik een Pinot Noir Serendipity gemaakt hebben.’ Ze had nul ervaring en geen idee hoe en waar ze deze droom zou verwezenlijken. Uiteindelijk bracht een reis naar Zuid-Afrika haar naar de bestemming waar ze moest zijn. De betekenis van ‘serendipity’ voor Monique is het aangaan van het avontuur en geloven in je droom. ‘Als je ervoor kiest om je passie te volgen, rolt het pad dat je moet gaan volgen zich voor je uit. Zonder krampachtig zoeken vind je de weg en word je omgeven door de onzichtbare serendipity flow.’ De hemel-en-aarde vallei, in walker Bay, ten noorden van Hermanus, wordt gezien als lands beste regio voor de lastige pinot noir druif. De Atlantische oceaan is dichtbij en zorgt voor genoeg voor een koeler klimaat. De pinot noir plukt ze vroeg in de ochtend met het handje in de Hemel-en- Aarde Ridge Vallei. Met liefde en geduld maakt ze een elegante en stoere wijn.

Wat is haar missie

En de volgende droom staat ook al klaar……..want zonder stip op de horizon is niet voor Monique weggelegd. Zes Pinot Noirs maken in zes landen is de nieuwe uitdaging. Hoe? Geen idee. Maar gewoon beginnen met twee oogsten per jaar. In de Ahr in Duitsland heb ik mijn 2e en 3e Pinot gemaakt. Bourgogne staat op programma voor 2022. Dan volgen nog Chili, Oregon en New Zeeland en in 2030 moeten alle zes gemaakt zijn. Dan is het tijd om een Champagne te maken van 100% Pinot Noir om te vieren dat het gelukt is.

Wat is het volgende

Op naar de Bourgogne; In 2022 gaat ze zich focussen op de Bourgogne voor haar volgende wijn. Ze hoopt de zomer naar de Bourgogne te gaan om de eerste voorbereidingen te treffen. Door Covid-19 heeft dit nieuwe project flink wat vertraging opgelopen, maar ze laat zich niet uit het veld slaan. Haar missie staat nog fier overeind, die zes Pinots Noirs gaan er komen!

Proefnotities

Verleidelijke geuren van rijpe aalbessen, toast, iets gebrande specerijen en aardse tonen. Veel sap en bessige tonen in de aanzet. Tanninestructuur is verfijnd, veel tonen van fruit zoals kers, aardbei en bosbessen. Lengte en deze dame neemt je mee in een romige afdronk.  

Geschikt bij gegrilde parelhoen met een bospaddenstoelenjus en eekhoorntjes brood. 

Serendipity Spätburgunder

Serendipity Spätburgunder 2019