Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Duca Di Salaparuta Passo Della Mule

Rode Wijn

Duca Di Salaparuta Passo Della Mule
  • Duca Di Salaparuta Passo Della Mule
  • Duca Di Salaparuta Passo Della Mule

Duca Di Salaparuta Passo Della Mule

Rode Wijn

Wijnhuis / merkDuca Di Salaparuta
DruivensoortNero d'Avola
LandItalië
RegioSicilië
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13.5%
Oogstjaar2020
EAN8007063123693
Out of stock

Duca di Salaparuta werd in 1824 opgericht en is één van de oudste wijnbedrijven op Sicilië, en is momenteel de grootste, private wijngroep van Sicilië. In hun wijnen gebruiken ze vooral typische Siciliaanse druiven, maar ze maken ook blends van Siciliaanse druiven en werelddruiven. Dat leidt tot leuke combinaties zoals een blend van Grillo en Viognier of Nero d’Avola en Merlot. Door hun lange traditie als wijnproducent hebben ze ook unieke wijngaarden in bezit, iets dat heel belangrijk is in het hete klimaat van Sicilië. Daarnaast beschikken ze ook over de modernste technieken zoals bijvoorbeeld grote koelwagens waarmee ze de vers geoogde druiven koud naar de wijnmakerij kunnen vervoeren. Hierdoor is frisheid een kenmerk voor Duca di Salaparuta, wat vaak niet zo is in Siciliaanse wijnen.

Passo delle Mule, puur Nero d'Avola, is afkomstig van de druiven van het landgoed Suor Marchesa, in Zuid-Sicilië. De druiven rijpen in september volledig in de zon op de kronkelende heuvels van de Zuster Marchesa landgoed, waar het warme en droge klimaat en een goede temperatuur de perfecte combinatie voor de productie van deze omhullende wijn, die zachtheid vertoont en toch merkbaar fris in de mond is. Een deel van de wijn brengt minimaal 10 maanden door in zeer fijnkorrelig eikenhout en een deel wordt gevinifieerd en verzacht in betonnen vaten. Na het bottelen rust de wijn nog 6-8 maanden in de wijnkelder.

In de neus is de wijn rijp en rond met indrukken van zwart fruit, kruiden, vanille en cederhout. In de mond is de wijn verfijnd met een prachtige structuur. Mooie nuances van bessen, bramen, gebrand hout, vanille en drop en in de afdronk aroma's van pure chocolade.

Perfect in combinatie met rood vlees en harde kazen.

Duca Di Salaparuta Passo Della Mule

Duca Di Salaparuta Passo Della Mule