Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Paul Mas Merlot 2021

Pays D'Oc - Indication Géographique Protégée

Paul Mas Merlot
  • Paul Mas Merlot
  • Paul Mas Merlot

Paul Mas Merlot 2021

Pays D'Oc - Indication Géographique Protégée

Wijnhuis / merkDomaines Paul Mas
DruivensoortMerlot
LandFrance
RegioPays d'Oc
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13.5%
Oogstjaar2021
EAN3760040420288
Out of stock

Tegenwoordig bezit Domaines Paul Mas 850 hectare wijngaarden verdeeld over 15 wijndomeinen in de Languedoc en werkt het samen met druiventelers die goed zijn voor nog eens 1250 hectare aan wijngaarden. Dit geeft de wijnmakerij toegang tot 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelooflijke reeks complexe terroirs in de Languedoc.

De druiven worden geselecteerd uit de Hérault en Uzès vallei, 2 regio's met een mediterraan klimaat, om zachte tannines en ronde wijnen te verkrijgen. De druiven worden 's nachts machinaal geoogst. Deze wijn is gemaakt van 100% Merlot. 20% van de blend rijpt gedurende 4 maanden in Amerikaans eikenvaten en de rest in andere vaten (cementvaten of RVS tanks).

De Merlot Classique is paars/rood van kleur, in de geur veel donker fruit: pruimen en zwarte bessen naast de kruidige indrukken. Volle, soepele smaak, zachte tannine en een lichte vanille toets, dankzij uitgekiende houtrijping. Lange, elegante afdronk.

Uitstekend als apritief. Heerlijk met gebraden worstjes, lamsvlees, kalfsvlees (gegrild of stoofpotjes) en zachte tot medium harde kazen, maar ook een ideale BBQ wijn licht gekoeld.

Paul Mas Merlot

Paul Mas Merlot 2021