Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Pellegrino Rinazzo Syrah 2018

Sicilia IGT

Pellegrino Rinazzo Syrah
  • Pellegrino Rinazzo Syrah
  • Pellegrino Rinazzo Syrah

Pellegrino Rinazzo Syrah 2018

Sicilia IGT

Wijnhuis / merkCarlo Pellegrino
DruivensoortSyrah
LandItaly
RegioSicily
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14%
Oogstjaar2018
EAN8004445022407
Out of stock

Omschrijving

De wijngaarden van de Rinazza Syrah liggen in een woestijnachtige omgeving waar het zeer droog is en waar grote temperatuurverschillen zijn tussen dag en nacht. De druiven worden eind augustus/begin september geoogst. De vinificatie gebeurt onder strenge temperatuurcontrole in RVS tanks om het maximale aan fruit in de wijn te behouden. Na de vinificatie ondergaat de wijn een opvoeding van 12 maanden in RVS tanks en daarna 12 maanden in eiken vaten. De wijn heeft een granaatrode kleur. In de neus geuren van rozen en granaatappel en bramen, met hints van zwarte peper. In de mond geeft de wijn een heerlijk zacht en rond mondgevoel met kruidige tonen van kruidnagel en rozemarijn. Delicate tonen van kersen en pruimen maken de wijn compleet.

Meer info Carlo Pellegrino

Sicilië is de 2e wijnbouwregio van Italië. De familie Carlo Pellegrino maakt hier al sinds 1880 marsala (versterkte wijn) en stille wijnen. Daarvoor zijn er in de loop der jaren 3 wijnhuizen gebouwd: de historische kelder midden in de stad Marsala voor het maken van de marsala; het moderne wijnhuis net buiten de stad waar de stille wijnen worden gemaakt, uitgerust met de modernste technieken; en dan nog het wijnhuis op het eilandje Pantelleria, waar de zibibbo-druif (muskaat) wordt gevinifieerd voor de zoete witte wijnen. De wijnen van Sicilië hebben een heel eigen karakter. De invloed van de zee op het klimaat is uiteraard sterk. Het vraagt om druiven die, ondanks de hitte, wijnen met goede zuren kunnen opleveren. In de wijnregio's rondom de stad Marsala groeien al honderden jaren de belangrijkste Siciliaanse druiven: nero d'avola, grillo, inzolia, catarratto en zibibbo. De zibibbo (het arabische woord voor muskaat) wordt vooral gebruikt voor zoete wijnen. De witte grillo, inzolia en caterratto werden van oorsprong gebruikt voor de marsala maar worden nu ook als stille wijn gevinifieerd met een heel goed resultaat. Voor rode wijnen zijn het voornamelijk de nero d'avola en de nerello mascalese. Zowel de rode als de witte druiven laten zich goed blenden met de internationale druivensoorten zoals syrah en chardonnay en worden vaak toegevoegd om de herkenbaarheid voor de consument groter te maken. De mensen zijn er bijzonder gastvrij, ook bij Pellegrino in Marsala wordt u met open armen ontvangen. Men praat er graag over de bijzonderheden van het eiland en de heerlijke keuken. Ze zijn er niet voor niets trots op Siciliaan te zijn.

Pellegrino Rinazzo Syrah

Pellegrino Rinazzo Syrah 2018