Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

La Celia Pioneer Malbec 2020

Mendoza

La Celia Malbec Pioneer 2020
  • La Celia Malbec Pioneer 2020
  • La Celia Malbec Pioneer 2020

La Celia Pioneer Malbec 2020

Mendoza

SeriePioneer
Wijnhuis / merkLa Celia
DruivensoortMalbec
LandArgentina
RegioUco Valley
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14.5%
Oogstjaar2020
EAN7798081660437
Out of stock

De oudste Malbec producent uit de Uco Valley, Mendoza Argentinië

Eugenio Bustos arriveerde 129 jaar geleden in de Uco-vallei en plantte de eerste Malbec uit Frankrijk, die hij kreeg als betaling voor de verkoop van zijn beste paarden. Zo ontstond in 1890 Finca La Celia, genoemd ter ere van zijn dochter. Met meer dan 125 jaar is La Celia de oudste wijnmakerij in de Uco-vallei in Mendoza.

Valle de Uco is een wijnbouwgebied ten zuidwesten van Mendoza, in Argentinië. Gelegen langs de Tunuyán-rivier, wordt de Uco-vallei algemeen beschouwd als een van de beste wijnregio’s in Mendoza en heel Argentinië. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 14°C en de hoogten variëren van 900 tot 1200 meter boven zeeniveau.

De combinatie van hoge ligging, alluviale bodems, irrigatie afkomstig uit het Andesgebergte, een lang groeiseizoen met meer dan 250 zonnige dagen per jaar, weinig regen en grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn allemaal bevorderlijk voor de teelt van kwaliteitswijndruiven. Deze klimaat- en geografie-elementen komen samen om een ​​uitstekende rijping en concentratie van fruit te bieden, waarbij kleuren, aroma’s, smaken en texturen worden ontwikkeld, wat resulteert in wijnen die diep van kleur, intens van aroma’s en rijk aan smaken zijn. De Uco-vallei speelt een prominente rol in de Argentijnse wijnbouw.

Smaakprofiel:

Kleur: Diep paarsrood met heldere violet-kleurige schitteringen.

Neus: in de neus doen het denken aan zoethout en rood fruit zoals kers. Dit is in perfecte harmonie met de delicate viooltjes en eiken tonen; mokka, vanille en toffee.

Mond: De smaak is intens. De eerste slok is typerend voor een Malbec, met zoetheid en een sterke, maar toch ook elegante draai. Goede balans van tanninestructuur, alcohol en zuurgraad.

James Suckling: 93 punten

La Celia Malbec Pioneer 2020

La Celia Pioneer Malbec 2020