Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

La Celia Elite Malbec 2019

Mendoza

La Celia Malbec Elite 2019
  • La Celia Malbec Elite 2019
  • La Celia Malbec Elite 2019

La Celia Elite Malbec 2019

Mendoza

SerieElite
Wijnhuis / merkLa Celia
DruivensoortMalbec
LandArgentina
RegioUco Valley
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14%
Oogstjaar2019
EAN7798141874101
Niet op voorraad

De oudste Malbec producent uit de Uco Valley, Mendoza Argentinië

Eugenio Bustos arriveerde 129 jaar geleden in de Uco-vallei en plantte de eerste Malbec uit Frankrijk, die hij kreeg als betaling voor de verkoop van zijn beste paarden. Zo ontstond in 1890 Finca La Celia, genoemd ter ere van zijn dochter. Met meer dan 125 jaar is La Celia de oudste wijnmakerij in de Uco-vallei in Mendoza.

Valle de Uco is een wijnbouwgebied ten zuidwesten van Mendoza, in Argentinië. Gelegen langs de Tunuyán-rivier, wordt de Uco-vallei algemeen beschouwd als een van de beste wijnregio’s in Mendoza en heel Argentinië. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 14°C en de hoogten variëren van 900 tot 1200 meter boven zeeniveau.

De combinatie van hoge ligging, alluviale bodems, irrigatie afkomstig uit het Andesgebergte, een lang groeiseizoen met meer dan 250 zonnige dagen per jaar, weinig regen en grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn allemaal bevorderlijk voor de teelt van kwaliteitswijndruiven. Deze klimaat- en geografie-elementen komen samen om een ​​uitstekende rijping en concentratie van fruit te bieden, waarbij kleuren, aroma’s, smaken en texturen worden ontwikkeld, wat resulteert in wijnen die diep van kleur, intens van aroma’s en rijk aan smaken zijn. De Uco-vallei speelt een prominente rol in de Argentijnse wijnbouw.

Smaakprofiel:

Heeft een dieprode kleur met paarse tinten. Aroma van rijp fruit met een elegante bloemenbijdrage (violet). Kruiden, balsamico en complexe tonen. De rijping op eikenhout heeft in deze wijn een voortreffelijke smaakcombinatie gegeven, zwart en rood fruit komen heerlijk boven drijven in evenwicht met vanille, mokka en kruidnagel.

De eerste slok is zoet, goed wichtig in het midden van het pallet en grote lengte. De tanninestructuur is uitstekend met overwegend zachte en zijdeachtige tannines.

Decanter: 92 punten

Tim Atkin: 91 punten

La Celia Malbec Elite 2019

La Celia Elite Malbec 2019