Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Château Les Fontenelles Rosé 2020

Appellation Bergerac Contrôlée

Château Les Fontenelles Côtes de Bergerac Rosé
  • Château Les Fontenelles Côtes de Bergerac Rosé
  • Château Les Fontenelles Côtes de Bergerac Rosé

Château Les Fontenelles Rosé 2020

Appellation Bergerac Contrôlée

Wijnhuis / merkChâteau Les Fontenelles
DruivensoortMerlot, Cabernet Franc
LandFrance
RegioBergerac
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol12.5%
Oogstjaar2020
EAN3770001308029
€ 5,74

Slechts één verkrijgbaar

Nicolas Bourdil is de derde generatie wijnbouwers bij Château les Fontenelles. Toen hij 21 jaar oud was besloot hij de wijnen te verbouwen en vinifiëren op het Château, wat een echte transformatie bleek te zijn.

Bergerac heeft zijn eigen herkomstbenaming sinds 1936. Hier worden dezelfde druivensoorten verbouwd als in het Bordeaux gebied , incidenteel aangevuld met enkele lokale druivensoorten. De gelijkenis met de wijnen uit Bordeaux is dus bijna logisch te noemen , al hebben veel Bergerac wijnen iets minder finesse en diepgang dan de grote broer.Er zijn echter Chateaux die een kwalitatief dusdanig hoogwaardig product kunnen maken, waar velen Bordeaux wijnen niet tegenop kunnen en vaak nog veel aantrekkelijker geprijsd. Zo'n Chateau is Fontenelles. Chateau Fontenelles is gelegen, in het centrum van de pittoreske regio van Perigord, op een magnifiek plateau in het zuidwesten van Thenac. Men verbouwt hier al wijn sinds 1827.

De Rosé is een blend van ongeveer 65% Merlot, aangevuld met de beide Cabernets. De vinificatie is bij een lage temperatuur om zoveel mogelijk aroma's en frisheid in de wijn te behouden.

Prachtig vol roze van kleur. Het bouquet wordt gevormd door rood fruit, waaronder aardbeien, frambozen en bessen. Fruitig, maar toch droog van smaak. 

Hij is een zeer goede begeleiding bij fijne vleeswaren,  geroosterd vlees en salades.

Château Les Fontenelles Côtes de Bergerac Rosé

Château Les Fontenelles Rosé 2020

€ 5,74

Op voorraad