Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

La Celia Rosé 2022

Mendoza

La Celia Rosé 2022
  • La Celia Rosé 2022
  • La Celia Rosé 2022

La Celia Rosé 2022

Mendoza

Wijnhuis / merkLa Celia
DruivensoortPinot Noir, Pinot Grgio
LandArgentina
RegioUco Valley
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol12%
Oogstjaar2022
EAN7798081661533
Niet op voorraad

De oudste Malbec producent uit de Uco Valley, Mendoza Argentinië

Eugenio Bustos arriveerde 129 jaar geleden in de Uco-vallei en plantte de eerste Malbec uit Frankrijk, die hij kreeg als betaling voor de verkoop van zijn beste paarden. Zo ontstond in 1890 Finca La Celia, genoemd ter ere van zijn dochter. Met meer dan 125 jaar is La Celia de oudste wijnmakerij in de Uco-vallei in Mendoza.

Valle de Uco is een wijnbouwgebied ten zuidwesten van Mendoza, in Argentinië. Gelegen langs de Tunuyán-rivier, wordt de Uco-vallei algemeen beschouwd als een van de beste wijnregio’s in Mendoza en heel Argentinië. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 14°C en de hoogten variëren van 900 tot 1200 meter boven zeeniveau.

De combinatie van hoge ligging, alluviale bodems, irrigatie afkomstig uit het Andesgebergte, een lang groeiseizoen met meer dan 250 zonnige dagen per jaar, weinig regen en grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn allemaal bevorderlijk voor de teelt van kwaliteitswijndruiven. Deze klimaat- en geografie-elementen komen samen om een ​​uitstekende rijping en concentratie van fruit te bieden, waarbij kleuren, aroma’s, smaken en texturen worden ontwikkeld, wat resulteert in wijnen die diep van kleur, intens van aroma’s en rijk aan smaken zijn. De Uco-vallei speelt een prominente rol in de Argentijnse wijnbouw.

Druivensoort:

Pinot Noir 80% en Pinot Grigio 20%

Smaakprofiel:

De eerste slok van deze rosé is vriendelijk en intens met zachte tannines. Deze tannines zijn mooi in harmonie met eikenhouten tonen die deze wijn ook bezit. Deze wijn heeft voor een rosé een lange afdronk en is zeer levendig.

La Celia Rosé 2022

La Celia Rosé 2022