Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Ekomi

Domaine Gensac Terre A Terre Blanc

Witte Wijn

Domaine Gensac Terre A Terre Blanc
  • Domaine Gensac Terre A Terre Blanc
  • Domaine Gensac Terre A Terre Blanc

Domaine Gensac Terre A Terre Blanc

Witte Wijn

Wijnhuis / merkChâteau de Gensac
DruivensoortSauvignon Gris, Petit Courbu
LandFrankrijk
RegioArmagnac - Gascogne
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14%
Oogstjaar2019
€ 16,49

Slechts één verkrijgbaar

Het kasteel is gelegen in Zuidwest Frankrijk met een 300 hectaren groot landgoed. Sleutel tot het maken van mooie wijnen vormt de grond, bestaande uit klei en kalksteen. Extra aandacht wordt besteed aan biodynamische wijnbouw, waarbij kleinschalig de speciaal geselecteerde druiven met de hand geplukt worden. Dus lage opbrengst per hectare met als motto kwaliteit boven kwantiteit. Gerijpt in nieuw Frans eikenhouten barriques ontstaan stevige karaktervolle wijnen, weerspiegeling van de terroir en regio. Het uitgestrekte perceel biedt ook ruimte voor prachtige paardenkuddes, die in een waar paradijs rond lopen en goed verzorgd worden door de familie Schuermann. Als respect voor paarden heeft de wijnfamilie een logo van een paard op de flessen gebruikt. Tevens hebben de wijnen namen gekregen, die betrekking hebben op oefeningen in de paardensport.

De benaming van deze wijn doet denken aan de paardensport. In dit geval aan een dressuur proef met een stap van de voorbenen tegelijk, gevolgd door een identieke stap van beide achterbenen. Met een kleine woordspeling gaan wij van proef naar proeven. En dat wordt zeker een aangename ervaring. Andreas Larsson, sommelier nr. 1 in de wereld ging u voor met een hoge waardering van 91/100. Bovendien mooie cijfers van The Wine Enthusiast magazine met 90/100 en tenslotte wist Jancis Robinson met een score van 16,5 /100 deze wijn erg te waarderen.

Deze opmerkelijke wijn is 6 maanden gerijpt op Frans eikenhouten barriques. Het kreeg extra aandacht van Andreas Larsson, sommelier nr. 1 van de wereld en Jancis Robinson, wereldbekende wijnschrijfster en journaliste. Samenstelling van deze wijn is Petit Courbu en Sauvignon Gris, speciaal geselecteerd door handmatige pluk. Deze mooie droge wijn levert het visite kaartje af van Château Gensac. De geheimen van de klei en kalkstenen grond worden prijsgegeven. Nu reeds drinkbaar, maar kan zelfs in de wijnkelder tot 2023 bewaard worden. Of dat zal gebeuren, valt te betwijfelen.

Ideale combinaties met oesters, gekookte of verse vis met aangepaste sausjes of gemarineerde vis. Voor de vleesliefhebbers smaakt deze wijn lekker bij geroosterd wit vlees of paté. Tevens vormt de kaasschotel met geitenkaas en harde kazen voor de Terre a Terre een goede partner. In tegenstelling tot de naam van de wijn met volop beweging voor het paard tijdens de oefeningen is het aan te raden in alle rust van dit vloeibaar pareltje te genieten.

Domaine Gensac Terre A Terre Blanc

Domaine Gensac Terre A Terre Blanc

€ 16,49

Op voorraad