Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Ekomi

Wageck Tertiär Riesling Trocken

Witte Wijn

Wageck Tertiär Riesling Trocken
  • Wageck Tertiär Riesling Trocken
  • Wageck Tertiär Riesling Trocken

Wageck Tertiär Riesling Trocken

Witte Wijn

DruivensoortRiesling
LandDuitsland
RegioPfalz
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol12.5%
Oogstjaar2018
EAN4250011209244
Niet op voorraad

Traditie

Al meer dan een eeuw staat de naam Wageck voor kwaliteitswijn gemaakt in het kleine dorp Bissersheim. Frank en Thomas Pfaffman zijn nu de 5e generatie in het wijnbouwgebied in het noorden van de Pfalz.

Doelstelling

Doel is om tot de beste wijnbouwers van Duitsland te behoren. Wageck focust op de productie van minerale wijnen, waarvan de herkomst duidelijk te proeven is. De Bourgogne streek dient voor Wageck als voorbeeld om verfijnde wijnen te produceren van de pinot noir en chardonnay druif.

Filosofie

Kwaliteit wordt gemaakt in de wijngaard is het idee. Daarom heeft Wageck oude pinot noir- en chardonnay-klonen uit de Bourgogne aangeplant om op natuurlijke wijze een minimale opbrengst en verfijnde kwaliteit druiven te oogsten.

Locatie

De kalkrijke klei bodem is de basis voor de minerale Wageck wijnen. De wijngaarden Steinacker, Goldberg en Burgweg zijn gericht op het zuid- en zuidoosten en bieden ideale omstandigheden voor rijpe druiven. De geringe neerslag in de omgeving is één van de redenen voor de kleine opbrengsten (gemiddled 55 hl / hectare). Dit maakt de familie Pfaffman in staat om mooie witte en rode wijnen te verbouwen.

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt, ondergaan spontane vergisting en er worden uitsluitend droge wijnen gemaakt. De rode druivensoorten worden traditioneel met de schil vergist en ontwikkelen zich verder in barriques. De witte druivensoorten ontwikkelen zich in vaten van 600 liter of in roesvrijstalen tanks.

Druivensoorten

Pinot noir en chardonnay zijn de meest aangeplante druivensoorten bij Wageck. 60% van de wijngaarden is aangeplant met deze bourgondische druivenrassen, waarvan de helft met rode druiven. Andere rode
druivensoorten zijn onder meer st. laurent, portugieser, pinot meunier, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc en petit verdot. Andere witte aangeplante druivensoorten zijn onder meer pinot blanc, pinot gris, riesling en sauvignon blanc.

‘Gutstweine’ staan voor de regio. Je proeft de druif, de traditie en het terroir. De wijnen verwijzen duidelijk naar de kalkhoudende bodem in Bissersheim en omgeving, die in vroegere tijden zijn ontstaan. Tertiär wijnen zijn mineralig en zijn vaak gesloten in hun jeugd. Proef de wijn bij voorkeur in een groot glas. Dit type wijn vergt veel aandacht in de wijngaard.

Deze riesling heeft een fijne geur van perziken en aardse, rokerige aroma's. De wijn is typisch voor de Pfalz: mineraal, sappig en knisperend fris. De wijn heeft iets van lucht nodig om zich te ontwikkelen. Schenk deze wijn bij voorkeur in een groter wijnglas. Gemaakte van druiven afkomstig van oudere druivenstokken. Vergisting op RVS vaten.

Wageck Tertiär Riesling Trocken

Wageck Tertiär Riesling Trocken