Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Taylor's Late Bottled Vintage 2015

Ruby Port

Taylor's Late Bottled Vintage 2015
  • Taylor's Late Bottled Vintage 2015
  • Taylor's Late Bottled Vintage 2015

Taylor's Late Bottled Vintage 2015

Ruby Port

Wijnhuis / merkTaylor's
DruivensoortTouriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Nacional
LandPortugal
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol20%
Oogstjaar2015
Gebotteld2019
Out of stock

Taylor’s werd opgericht in 1692 en behoort tot de oudste porthuizen in de Dourovallei. Een onafhankelijk familiebedrijf, dat zich exclusief toelegt op de productie van port en wereldwijd beschouwd wordt als de benchmark voor vintage ports. Afkomstig van de steile Quintas Vargellas, Terra Feita en Junco, onderscheiden deze jaargangports zich zowel door hun elegantie en balans als door hun kracht en lange levensduur. Taylor’s beschikt ook over grote reserves houtgerijpte port, waaruit prachtige oude tawny’s gecreëerd worden, waaronder de legendarische Single Vintage Tawny uit 1863. Last but not least was Taylor’s de bedenker van de immer succesvolle Late Bottled Vintage en is het van die portstijl tot op de dag van vandaag de belangrijkste producent.

Klimaat/Terroir

Een klimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent elementen van kalk, kiezel en leisteen.

Vinficatie

De druiven worden met de hand geoogst en intensief ingeweekt. De gisting wordt gestopt door toevoeging van wijnalcohol, waarna 4 tot 6 jaar houtrijping volgt op grote vaten van zo’n 20.000 liter.

Druiven

Touriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Nacional. 

Geur & Smaak

Krachtig met pittig fruit, verfijnde kruidigheid, gebrande tonen, vijgen, pruimen, zwarte bes en cacao. De smaak is vol en zoet, met een strakke aanzet, zoethout en roostertonen. De afdronk is lang en vol.

Serveersuggestie

Te serveren bij gerechten met chocolade, amandelen, walnoten en mooie rijke kazen.

Weetje

De Late Bottled Vintage is gemaakt van druiven uit één oogstjaar, maar wordt later gebotteld dan een gewone vintage. Hij rijpt tussen de 4 en 6 jaar in grote houten vaten. Als de port op de markt komt, is hij direct op dronk.

Taylor's Late Bottled Vintage 2015

Taylor's Late Bottled Vintage 2015