Bodegas Yuste Aurora Manzanilla 50cl

Serie
Wijnhuis / merk
Bodegas Yuste
Druivensoort
Palomino
Inhoudsmaat
0.5 liter
Alcoholpercentage
15%
EAN
8437012433946
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 13,95 (incl. BTW)

  

- +

In 2015 nam Paco Yuste ‘Bodegas Los Angeles’ over met haar brand Aurora. Deze bodega is genesteld in de Barrio Alto van Sanlúcar, de bodega heeft een solera van 840 vaten.
De vrouw, dochter en kleindochter van Paco Yuste heten allemaal ‘Aurora’. Om die reden is niet alleen de Manzanilla ‘Aurora’ genoemd maar de hele lijn. Op het etiket van Manzanilla Aurora staat het portret van Aurora Ambrosse Lacave als een jonge moeder, voorafgaand aan haar weduwschap in 1911. Na het overlijden van haar echtgenoot, nam ze de leiding over van de bodega en bleef haar geliefde en naar haar vernoemde Manzanilla produceren. Ze was een baanbrekende dame in een door mannen gedomineerde Sherry wereld. Het feit dat een vrouw, in die tijd in traditioneel Andalusië, de scepter zwaaide was een unicum. Daarom is de ‘Aurora’ lijn een ode en bron van trots voor vrouwen. Manzanilla wordt daarom ook altijd als vrouwelijk aangesproken (La Manzanilla) en representeert daarmee niet alleen de kracht van deze vrouw maar ook de wijn is mooi vrouwelijk, fijntjes en zeer delicaat van smaak.

Proefnotities:

De nabijheid van de zee en in het bijzonder de unieke klimatologische omstandigheden van Sanlúcar de Barrameda, karakteriseren deze wijn. Uitsluitend gerijpt in Amerikaans eiken vaten onder een sluier van gistcellen “flor” genaamd. Een stroachtige gele (soms bleekgele) kleur. Een stuivend aroma met tonen van amandel- en olijfbomen. Licht verkwikkend in de mond, mooi subtiel bittertje en mooie ziltige tonen die je doen wegdromen. De ideale wijn/spijs wijn die zich als een “kameleon” aanpast aan diverse gerechten. Tapas, schaal-en schelpdieren, witte vis, soep of gedroogde ham.

10 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0