Mancino Vermouth Bianco Secco

Bottelaar
Wijnhuis / merk
Bianco Secco
Druivensoort
Trebbiano
Land
Italië
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
18%
Beschikbaarheid
Slechts één verkrijgbaar

€ 22,95 (incl. BTW)

  

- +

Voeg toe aan vergelijken

Giancarlo Mancino, afkomstig uit een klein bergdorpje in het diepe zuiden van Italië, sleepte als internationaal gevierde barman vele prijzen in de wacht voor hij besloot terug te keren naar zijn geboorteland om daar vermouth te gaan maken. Volgens Mancino ontbrak het de bestaande vermouths aan zowel uitstraling als smaakdiepgang. Hij ging aan de slag met oorspronkelijke recepten van oude meesters en creëerde drie authentieke vermouths in zijn eigen stijl op basis van wijn van trebbiano en per smaaktype een selectie uit 40 botanische kruiden en specerijen. Voor de productie van zijn creaties koos hij in 2011 een klein familiebedrijf in Piemonte uit dat sinds zijn oprichting in 1957 beroemd is om de vele verfijnde wijnen en vermouths die er het levenslicht zagen.

Klimaat/Terroir

Trebbiano di Romagna vormt de basiswijn, die wordt versterkt tot 18% Vol. en waaraan een aftreksel van 19 met de hand geplukte botanische kruiden en specerijen wordt toegevoegd.

Vinificatie

Trebbiano & 19 botanische kruiden. 

Druiven

Trebbiano.

Geur & Smaak

Aromatische neus van mediterrane kruiden als salie, majoraan en oregano, maar ook citroengras, roos en iris. De smaak is droog en fris met nuances van nootmuskaat, piment en citrus. In de afdronk een subtiel bittertje.

Serveersuggestie

Drink de Bianco Secco goed gekoeld als aperitief, mix hem met een mooie gin, of maak een bijzondere cocktail met gin, Mancino Rosso Amaranto en jus d’orange.

Weetje

De kruiden en specerijen die voor de vermouths van Mancino worden gebruikt, zijn niet alleen afkomstig uit Italië, maar ook uit India, Thailand, Vietnam en Engeland.

1 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0