Numanthia Termanthia

Rode Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Numanthia
Druivensoort
Tinta de Toro
Regio
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
15%
Oogstjaar
2009
EAN
8437005360037
Beschikbaarheid
Slechts één verkrijgbaar

€ 139,95 (incl. BTW)

  

- +

Termanthia is het beste wat de Toro regio te bieden heeft, het juweeltje van Bodega Numanthia. De extreme weersomstandigheden in de Toro regio - slechts 350 tot 400mm neerslag per jaar, verzengend hete zomers en bijtend koude winters - leveren druiven van uitzonderlijke kwaliteit. De opbrengst is laag maar extreem geconcentreerd. 

In een nauwgezet proces, wat doet denken aan de creatie van haute couture, wordt het tijdloze karakter van het terroir zorgvuldig vastgelegd. De druiven voor Termanthia zijn afkomstig uit één enkele wijngaard, de ‘Teso de los Carriles’ van 4.78 hectare groot in het zuiden van de regio beplant met wijnstokken van meer dan 120 jaar oud. Na de handmatige oogst worden de druiven op traditionele wijze met de voeten gestampt. De wijn rijpt tweemaal in nieuwe vaten van Frans eikenhout en na botteling - zonder enige filtratie om niets van de kracht, fruitigheid en structuur verloren te laten gaan - nog 18 maanden op fles. Termanthia is een schaarse schat met een fluwelen elegantie en uitzonderlijke lengte. 

 

Proefnotitie

Kleur: Diep, donker, schijnend purper. 

Geur: Een extreem complexe en rijke wijn. Een verfijnd geurpalet waarbij aroma’s van rijp fruit zoals pruim en picota kersen de tonen van gedroogde bloemen, potpourri en lavendel versterken. In de neus zijn ook tonen van zoete en zwarte specerijen, banketbakkersroom, noten en amandelen te herkennen.

Smaak: Elegant en fluwelig met fijne en geconcentreerde aroma’s die het terroir van de Teso de los Carriles wijngaard tot uitdrukking brengen. De wijn geeft een soepele en volle sensatie in de mond door zijn perfecte balans en stevige, maar soepele tannines.  

Conclusie: Een breed spectrum van zwart fruit leidt naar een zeer aanhoudende en complexe zintuigelijke finale met lichte tonen van viooltjes, room en jonge aardbeien.

 

Termanthia komt het best tot z’n recht bij een serveertemperatuur van 16 à 18 graden Celsius. Decanteer de wijn drie à vier uur van tevoren zodat het bouquet zich in al zijn fruitige diepte en complexiteit kan openen.  

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0