Louis Jadot Clos Vougeot Grand Cru

Rode Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Louis Jadot
Druivensoort
Pinot Noir
Land
Frankrijk
Regio
Bourgogne - Côte de Nuits
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
13.5%
Oogstjaar
2009
EAN
3535921920108
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Maison Louis Jadot werd in 1859 opgericht door Louis Henry Denis Jadot. Van oorsprong was het vooral een handelshuis, maar tegenwoordig bezit het meer dan 150 hectare eigen wijngaarden. Het totale assortiment omvat zo’n 300 wijnen uit Chablis, Côte d’Or, Côte Chalonnaise, Mâconnais en Beaujolais, in het laatste geval meestal gemaakt op het eigen Château des Jacques. Uitgangspunt bij alle wijnen is dat iedere wijngaard zijn kenmerken heeft en dat het terroir dus leidend is. Om die reden laat men de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan en streeft wijnmaker Frédéric Barnier er naar om tijdens het vinificatieproces zo weinig mogelijk ingrepen te doen. Hierdoor bestaat er niet zoiets algemeens als een ‘Jadotstijl’, maar heeft elke wijn van Louis Jadot zijn eigen karakter.

Klimaat/Terroir

De 50 hectaren van Clos Vougeot hebben een ideale oostelijke expositie. De bodemgesteldheid varieert van kalksteen en klei tot grind.

Vinificatie

De fermentatie vindt drie tot vier weken plaats in roestvrijstalen tanks. Na de alcoholische vergisting vindt er 18 maanden houtlagering plaats.

Druiven

Pinot Noir.

Geur & Smaak

De wijn is krachtig en diep met een elegantie complexiteit. De wijn heeft een uitgesproken floraal bouquet.

Serveersuggestie

Te serveren bij haute cuisine gerechten. Bijvoorbeeld geroosterd rood vlees, fazant of wild zwijn. Of rijpe zachte kazen.

Weetje

Louis Jadot heeft het één na grootste wijngaardbezit in Clos Vougeot, namelijk meer dan 2 hectare.
 

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0