Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Paul Mas Merlot

Rode Wijn

Paul Mas Merlot
  • Paul Mas Merlot
  • Paul Mas Merlot

Paul Mas Merlot

Rode Wijn

Wijnhuis / merkDomaines Paul Mas
DruivensoortMerlot
LandFrankrijk
RegioLanguedoc
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13.5%
Oogstjaar2017
EAN3760040420288
Out of stock

De geschiedenis van Domaine Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan en in de jaren daarna werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare.

Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de twee zoons van Paul: Jean Claude en Michel. De wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodemtechnisch zeer verschillende zones in de Midi. 

De filosofie van 'Les Domaines Paul Mas' is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal is aangetrokken voor het vinifiëren van de witte wijnen; als Australische wijnmaker heeft hij ruime ervaring in het maken van frisse witte wijn in een warm, zeg maar gerust heet klimaat.

De druiven worden geselecteerd uit de Hérault en Uzès vallei, 2 regio's met een mediterraan klimaat, om zachte tannines en ronde wijnen te verkrijgen. De druiven worden 's nachts machinaal geoogst. Deze wijn is gemaakt van 100% Merlot. 20% van de blend rijpt gedurende 4 maanden in Amerikaans eikenvaten en de rest in andere vaten (beklede cementvaten of RVS tanks).

De Merlot VdP is paars/rood van kleur, in de geur veel donker fruit: pruimen en zwarte bessen naast de kruidige indrukken. Volle, soepele smaak, zachte tannine en een lichte vanille toets, dankzij uitgekiende houtrijping. Lange, elegante afdronk.

Heerlijk met worstjes, lam, kalfsvlees (gegrild of stoofpotjes) en zachte tot medium harde kazen.

Paul Mas Merlot

Paul Mas Merlot