Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Cape Mentelle Shiraz

Rode Wijn

Cape Mentelle Shiraz
  • Cape Mentelle Shiraz
  • Cape Mentelle Shiraz

Cape Mentelle Shiraz

Rode Wijn

Wijnhuis / merkCape Mentelle
DruivensoortShiraz
LandAustralië
RegioMargaret River
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13.5%
Oogstjaar2010
EAN9314500094300
Out of stock

Cape Mentelle heeft al sinds het begin een focus op de productie van rode wijnen, waaronder een stoutmoedige Shiraz. De stijl is geïnspireerd op de technieken en wijnen uit de noordelijke Rhône regio in Frankrijk. Traditionele vergisting en rijping op zowel grote eiken vaten als kleinere barriques zorgen ervoor dat het verfijnde karakter met fruit, specerijen en florale aroma’s optimaal behouden blijft. Cape Mentelle Shiraz is een krachtige, elegante wijn met een zijdezacht mondgevoel. 
 
De druiven zijn afkomstig uit Cape Mentelle’s eigen wijngaarden van 12 tot 39 jaar oude stokken. De wijn is voor 100% gemaakt van Shiraz druiven. Deze worden selectief geoogst op basis van de smaak en rijpheid van de tannines per tros. De oogsten per wijngaarden vergisten individueel met de schillen voor een periode van 2 weken. De oogst in 2010 viel vroeg vanwege de vroege rijping door warmere dagen en nachten dan gebruikelijk in het groeiseizoen. Het resultaat is een uitstekende vintage, een mooie rijpe wijn met fluweelzachte tannines en uitbundige fruitsmaken. De wijn is gebotteld met een alcoholpercentage van 13,5%. 

 

Proefnotitie

Kleur: Inktachtig donker met purperen schaduwen.

Geur: De aroma’s zijn diep en doordringend met blauwe bessen, pruim, anijs, zwarte peper en allspice.  

Smaak: Een diepe wijn met een stevige en hartige structuur. De fruitsmaken van moerbei en blauwe bes worden ondersteund met pure chocola en zoethout.

Conclusie: Een lange, kruidige finish met veel fruit.

 

De Cape Mentelle Shiraz heeft nog decennia rijpingspotentieel. De wijn past zeer goed bij hartige smaken, bijvoorbeeld Wagyu beef tataki met een shitake en enoki paddenstoelensalade en truffelmayonaise. 

Cape Mentelle Shiraz

Cape Mentelle Shiraz