Louis Jadot Beaune 1er Cru 'Boucherottes'

Rode Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Louis Jadot
Druivensoort
Pinot Noir
Land
Frankrijk
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
13%
Oogstjaar
2013
EAN
3535921687100
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Maison Louis Jadot werd in 1859 opgericht door Louis Henry Denis Jadot. Van oorsprong was het vooral een handelshuis, maar tegenwoordig bezit het meer dan 150 hectare eigen wijngaarden. Het totale assortiment omvat zo’n 300 wijnen uit Chablis, Côte d’Or, Côte Chalonnaise, Mâconnais en Beaujolais, in het laatste geval meestal gemaakt op het eigen Château des Jacques. Uitgangspunt bij alle wijnen is dat iedere wijngaard zijn kenmerken heeft en dat het terroir dus leidend is. Om die reden laat men de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan en streeft wijnmaker Frédéric Barnier er naar om tijdens het vinificatieproces zo weinig mogelijk ingrepen te doen. Hierdoor bestaat er niet zoiets algemeens als een ‘Jadotstijl’, maar heeft elke wijn van Louis Jadot zijn eigen karakter.

Klimaat/Terroir

Een landklimaat met warme zomers en koude winters. Les Boucherottes ligt in het zuiden van de gemeente Beaune en grenst deels aan Pommard. Boucherottes heeft een diepe kleibodem.

Vinificatie

De handmatig geoogste druiven worden vergist roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt 12 tot 15 maanden in eikenhouten vaten.

Druiven

Pinot Noir.

Geur & Smaak

Volle, aromatische wijn met een rijke structuur, veel complexiteit, rijke fruitaroma’s, een volle, ronde, weelderige smaak en veel potentieel.

Serveersuggestie

Te serveren bij talloze vleesgerechten en kazen.

Weetje

De diepe kleibodem zorgt voor het volle, weelderige karakter van deze wijn.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0