Portia Prima La Encina Ribera del Duero

Rode Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Bodegas Portia
Druivensoort
Tempranillo
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
14%
Oogstjaar
2016
EAN
8436035772551
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 24,95 (incl. BTW)

  

- +

Omschrijving

Afkomstig van een viertal eigen wijngaarden, op ca. 820 m boven zeeniveau. Vergist in konische RVS cuves.

Helder, intens kersenrood, robijnrood aan de rand. Complex, warm van geur, met tonen van vanille en zwart fruit, met wat cacao op de achtergrond. Evenwichtig, veel structuur en smaak. In de lange afdronk zijn tonen van zwart fruit en fustrijping waar te nemen.

Extra info Portia

Aan het begin van de jaren '90 kocht Faustino braakliggende gronden binnen de D.O. Ribera de Duero en werd in totaal 160 hectare aan wijngaarden aangeplant. Door de ligging op het oosten en zuiden, ontvangen de wijngaarden een maximum aan zonneschijn terwijl de druiven de gelegenheid krijgen om langzaam en geleidelijk te rijpen. Nadat was komen vast te staan dat de wijn aan alle verwachtingen voldeed, werd toparchitect Norman Foster aangezocht, die graag bereid bleek de uitdaging aan te nemen om voor het eerst in zijn lange succevolle leven en carrière een bodega te ontwerpen.

Bodegas Portia is in alle opzichten een opmerkelijke bodega geworden, niet alleen qua architectuur - uiterst functioneel en tegelijk adembenemend mooi - de wijnen zijn gewldig en is intussen uitgegroeid tot één van de best bezochte wijnbedrijven van Spanje.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0