Mullineux Syrah

Rode Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Mullineux Family Wines
Druivensoort
Syrah
Land
Zuid-Afrika
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
13.5%
Oogstjaar
2015
EAN
6009801298108
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Puur natuur uit Swartland. Chris en Andrea Mullineux werken samen om op natuurlijke wijze wijnen te maken die het terroir van Swartland weergeven. In dit gebied staan stokoude wijnstokken naast relatief nieuwe rassen. Chris en Andrea vormen met hun kennis van het gebied, de mensen, de wijngaarden en hun passie voor wijnmaken een geweldige combinatie. Alle aandacht gaat naar de wijnen die ze maken. Ze zijn de meest talentvolle jonge wijnmakers van dit moment!

De druiven voor hun wijnen komen van een aantal verschillende wijngaarden in Swartland. Iedere wijngaard heeft zijn eigen karakter. De belangrijkste wijngaarden liggen op de Paardeberg (graniet) en de Riebeek Kasteel-berg (verweerde leisteen). De druivenboeren werken vrijwel biologisch, door het droge klimaat zijn er nauwelijks ziektes die bestreden moeten worden. Er wordt niet geïrrigeerd en de opbrengsten zijn laag: 24-36 hl./ha.

Alle wijnen zijn zonder enige onnodige toevoeging gemaakt. De gisting start op natuurlijke wijze, dus zonder toegevoegde gist. Geen filtrering voor het bottelen.

Wijnbeschrijving

Kleur: helder lichtrood
Geur: zwart en rood fruit, tikje kruidig, viooltjes, mineralig, peper
Smaak: vol maar zeer elegant, sappig, veel fruit (kersen en bessen), tannines rond, complex, nog erg jong
Houdbaar: vrijwel op dronk, houdbaar tot 2025
Lekker bij: rundvlees, gevogelte, belegen en oude Hollandse kaas

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0