Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Château Chasse-Spleen

Rode Wijn

Château Chasse-Spleen
  • Château Chasse-Spleen
  • Château Chasse-Spleen

Château Chasse-Spleen

Rode Wijn

Wijnhuis / merkChâteau Chasse-Spleen
DruivensoortCabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
LandFrankrijk
RegioBordeaux - Moulis en Médoc
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13%
Oogstjaar2012
Out of stock

Mevrouw Castaing, erfgename van dit mooie kiezelachtige deel van Poujeaux, was een goede bekende van Baudelaire. Zij heeft hem leren kennen via haar buurman, de kunstschilder Odilon Redon die in de Chateau Peyre-Lebade woonde. Het begrip “Spleen” is door Baudelair ontworpen in 1857, net twee jaar na het klassement van de Crus Classés. Chasse Spleen, dat werd samengesteld na een erfenis en na het klassement, maakt dus niet deel uit het klassement van de Grand Crus Classés van 1855. Terecht werd Chasse Spleen toen gerangschikt als “Cru Bourgeois exceptionnel” in 1932. Céline Villars, kleindochter van dhr. Jacques Merlaut heeft nu de leiding over dit eigendom. Het was haar moeder, Bernadette Villars, die Château Chasse-Spleen (Moulis) terug op bijzonder hoog niveau bracht. Bernadette introduceerde in de jaren 1980 nieuwe roestvrijstalen vaten, nieuwe drainagetechnieken in de wijngaard en stoomreiniging voor de houten vaten. Ze verdween plots uit het leven van Claire toen ze in 1992 verongelukte, hoewel niet zonder haar de passie voor het wijnmaken met respect voor de druif reeds overgebracht te hebben. Claire zelf is nu de gedreven wijnmaakster van Château La Gurgue (Margaux), Château La Ferrière (Margaux) en Château Haut-Bages Libéral (Pauillac).

Deze wijn bestaat uit ongeveer 45% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot en 5% Petit Verdot. Zijn lange maceratie maakt van de Chasse Spleen een zeer complexe wijn.

Lichte aromatische toetsen van toast en kruiden, veel rijp zwart fruit en een zuivere en ronde smaak met veel complexiteit. Goed gestructureerd, rijpe en zijdezachte tannines die een hoogtepunt voorspellen na 8 à 10 jaar bewaring.

Gaat goed gepaard met lamsvlees en bief.

Château Chasse-Spleen

Château Chasse-Spleen