Domaine Brunely Côtes du Rhône Village Massif d'Uchaux

Rode Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Domaine Brunely
Druivensoort
Grenache, Syrah, Carignan, Cinsault
Land
Frankrijk
Regio
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
13.5%
Oogstjaar
2018
EAN
3770003548010
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Omschrijving

Afkomstig van de hellingen van het Massif d'Uchaux, ten noorden van Orange. Rode klei en zandsteen met grind, met daaronder mergel met kiezel en kalksteen. De druiven worden deels met de hand geoogst. Na volledige ontsteling vergist de most bij 24-28 graden celcius met een schilcontact van 15-20 dagen. De jonge wijn rijpt 10-12 maanden in betonnen cuve. De wijn is dieprood van kleur. In de geur heel veel zwoel, rijp rood fruit. Prachtig evenwicht tussen fruit, tannines en zuren. Veel diepte en structuur. Een fraaie wijn met veel charme.

Extra info Domaine Brunely

Als wijngoed is Domaine Brunely, een 100% familiebedrijf, nog niet zo heel oud. Grootvader Rémy Carichon was vooral kweker van planten, waaronder jonge wijnstokken. Zijn kwekerij lag binnen de appellation Vacqueyras, bij het dorpje Sarrains en hij besloot om eind jaren '70, begin jaren '80 ook zelf wat wijngaarden aan te planten en zo de basis voor Domaine Brunely als wijnproducent te leggen.

Zoon Charles, die momenteel de leiding heeft, ging verder en legde zicht geheel toe op wijnbouw. Hij wordt inmiddels bijgestaan door zoon Edouard, die daarmee de 3e generatie vormt. Charles Carichon heeft in de loop der jaren het wijngoed uitgebreid van 27ha to 80ha met wijngaarden in de belangrijkste appellations van de zuidelijke Rhône. Er wordt met respect voor de natuur gewerkt: onkruid in de wijngaard wordt bestreden door gebruik van een speciale graslaag tussen de rijen, waarmee ook het bodemleven wordt bevorderd. Ook bij het wijnmaken wordt zo weinig mogelijk ingegrepen. Dat resulteert in heerlijke pure wijnen met volop fruit en een grote levendigheid.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Gerelateerde artikelen

Vergelijk 0