Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Domaine Brunely Gigondas

Rode Wijn

Domaine Brunely Gigondas
  • Domaine Brunely Gigondas
  • Domaine Brunely Gigondas
  • Domaine Brunely Gigondas

Domaine Brunely Gigondas

Rode Wijn

Wijnhuis / merkDomaine Brunely
DruivensoortGrenache, Mourvèdre
LandFrankrijk
RegioRhône
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13%
Oogstjaar2016
EAN3770003548003
Out of stock

Omschrijving

Afkomstig van de kalk-zandsteenterassen aan de westelijke voet van de Dentelles du Montmirail. Volledig met de hand geoogst van wijnstokken tussen de 40-90 jaar oud. Er vindt een gedeeltelijke ontsteling plaats en de vergisting geschiedt bij 26-30 graden celcius met 28-35 dagen schilcontact en een rijping van 18-24 maanden in betonnen cuve. De wijn is diep van kleur met een rijke grenachegeur. Mondvullend, bijna wulps van smaak. Het fruit bulkt haast over de tannines heen. Het betreft een imponerende, grootse wijn!

Extra info Domaine Brunely

Als wijngoed is Domaine Brunely, een 100% familiebedrijf, nog niet zo heel oud. Grootvader Rémy Carichon was vooral kweker van planten, waaronder jonge wijnstokken. Zijn kwekerij lag binnen de appellation Vacqueyras, bij het dorpje Sarrains en hij besloot om eind jaren '70, begin jaren '80 ook zelf wat wijngaarden aan te planten en zo de basis voor Domaine Brunely als wijnproducent te leggen.

Zoon Charles, die momenteel de leiding heeft, ging verder en legde zicht geheel toe op wijnbouw. Hij wordt inmiddels bijgestaan door zoon Edouard, die daarmee de 3e generatie vormt. Charles Carichon heeft in de loop der jaren het wijngoed uitgebreid van 27ha to 80ha met wijngaarden in de belangrijkste appellations van de zuidelijke Rhône. Er wordt met respect voor de natuur gewerkt: onkruid in de wijngaard wordt bestreden door gebruik van een speciale graslaag tussen de rijen, waarmee ook het bodemleven wordt bevorderd. Ook bij het wijnmaken wordt zo weinig mogelijk ingegrepen. Dat resulteert in heerlijke pure wijnen met volop fruit en een grote levendigheid.

Domaine Brunely Gigondas

Domaine Brunely Gigondas