Domaine Brunely Vacqueyras

Rode Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Domaine Brunely
Druivensoort
Grenache, Syrah, Mourvèdre, Carignan, Cinsault
Land
Frankrijk
Regio
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
13.5%
Oogstjaar
2016
EAN
3770003548027
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Omschrijving

Afkomstig uit het zuidelijke deel van de appellation, direct rondom het domaine zelf met een bodem van schrale kalk-zandsteen met veel kiezelstenen. De druiven worden deels met de hand geoogst en volledig ontsteelt en ondergaan een vergisting bij 24-28 graden celcius met een schilcontact van 15-20 dagen. Rijping geschiedt in betonnen cuve in een tijdsbestek van zo'n 12-18 maanden. De wijn is diep robijnrood van kleur en heeft een verfijnde neus met veel diepte en een geur van zwart fruit. In de smaak treft men veel verfijning aan, boordevol fruit en veel structuur. Een Prachtige wijn!

Extra info Domaine Brunely

Als wijngoed is Domaine Brunely, een 100% familiebedrijf, nog niet zo heel oud. Grootvader Rémy Carichon was vooral kweker van planten, waaronder jonge wijnstokken. Zijn kwekerij lag binnen de appellation Vacqueyras, bij het dorpje Sarrains en hij besloot om eind jaren '70, begin jaren '80 ook zelf wat wijngaarden aan te planten en zo de basis voor Domaine Brunely als wijnproducent te leggen.

Zoon Charles, die momenteel de leiding heeft, ging verder en legde zicht geheel toe op wijnbouw. Hij wordt inmiddels bijgestaan door zoon Edouard, die daarmee de 3e generatie vormt. Charles Carichon heeft in de loop der jaren het wijngoed uitgebreid van 27ha to 80ha met wijngaarden in de belangrijkste appellations van de zuidelijke Rhône. Er wordt met respect voor de natuur gewerkt: onkruid in de wijngaard wordt bestreden door gebruik van een speciale graslaag tussen de rijen, waarmee ook het bodemleven wordt bevorderd. Ook bij het wijnmaken wordt zo weinig mogelijk ingegrepen. Dat resulteert in heerlijke pure wijnen met volop fruit en een grote levendigheid.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Gerelateerde artikelen

Vergelijk 0