Prieuré de Cénac Cahors Malbec

Rode Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Vignobles Saint Didier Parnac
Druivensoort
Malbec
Land
Frankrijk
Regio
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
13.5%
Oogstjaar
2016
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Omschrijving

De wijn is rijk en stevig met mooie tonen van hout en kruiden, zwarte pruimen en bessen. Met zijn zuren en nog jonge tannines en stevige textuur, is de wijn geschikt om te bewaren (ouderen). Houtlagering van 12 maanden op Frans eiken. Heerlijk bij gegrilde eendenborst, sappige steak, truffel risotto, donkere fudge chocoladecake.

Extra info Vignobles Saint Didier Parnac

De in Bordeaux geboren Fransman Hervé J. Fabre arriveerde begin jaren '90 in Argentinië; op zoek naar mogelijkheden om te investeren in wijngaarden. Onder de indruk van het potentieel en de kwaliteit van de Malbec druif besloot hij in 1992 tot het bouwen van zijn eerste wijnhuis: Fabre Montmayou. Vanwege de indruk die de Malbec druif bij hem had achtergelaten, werd hij één van de eerste pioniers op het gebied van Argentijnse wijn, gemaakt van één druivensoort. In 2015 besluit Hervé terug te gaan naar zijn roots. Hij investeert samen met zijn vrouw Diane in wijngaarden gelegen in Cénac. Cénac ligt in de wijnregio Cahors, de oorspronkelijke thuisbasis van de Malbec druif. Cénac ligt ruim 200 km ten oosten van Bordeaux aan de rivier de lot. De wijngaarden van Hervé en Diana bevinden zich op de Causses, een groep kalkplateaus die dateren uit het Jura tijdperk, op bijna 300 meter boven zeeniveau. De wijngaarden zijn blootgesteld aan het mediterrane klimaat, waarbij er tevens landklimaat invloeden zijn in de vorm van gematigde regenval. De kalkrijke bodem is bedekt met kleigrond, die rijk is aan ijzer en mangaan: de ideale omstandigheden voor de malbec druif. Deze omstandigheden in combinatie met Hervé's passie en kennis stellen hem in staat om exeptionele wijnen te maken

93 punten van Wine Enthusiast

Recentelijk werd dit onderschreven door Wine Enthusiast, waar jaargang 2016 93 punten ontving en jaargang 2017 91 punten. De proefnotitie van Wine Enthusiast luidde: “This wine comes from a selection of parcels on the plateau above the Lot river in Cahors. It’s rich and firm, with great wood and spice notes, as well as exuberant black plum and berry fruit. With its acidity, still-young tannins and firm texture, it will age. Drink from 2020.”

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0