Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Stemmari Pinot Noir

Rode Wijn

Stemmari Pinot Noir
  • Stemmari Pinot Noir
  • Stemmari Pinot Noir

Stemmari Pinot Noir

Rode Wijn

Wijnhuis / merkFeudo Arancio
DruivensoortPinot Noir
LandItalië
RegioSicilië
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13%
Oogstjaar2016
EAN8032601680260
Out of stock

De winery en de wijngaarden van Feudo Arancio zijn gelegen in het zuidwesten van het zonovergoten Sicilië. Om precies te zijn in Sambuca di Sicilia in de provincie Agrigento. Het bedrijf is eigendom van Mezzacorona, een van Italië's grootste en toonaangevende wijnbedrijven. Men wilde wijnen op de markt gaan brengen in de populaire 'nieuwe wereld' stijl en zocht hiervoor de hele wereld af om uiteindelijk op Sicilië terecht te komen.

Deze wijn wordt geproduceerd in Sambuca, een dorpje in de Siciliaanse provincie Agrigento. De druiven zijn op hun best wanneer ze blootgesteld worden aan veel zonlicht en groeien op een licht kleiige bodem.
De wijn wordt gemaakt van 100% Pinot Noir druiven. Deze druif rijpt vroeg in het seizoen en is dan ook klaar om geoogst te worden tussen eind augustus en begin september. De druiven zijn perfect rijp en aromatisch wanneer ze ontsteeld worden om daarna gekoeld. De druiven worden geperst en weken gedurende 2 dagen. De fermentatie duurt 7 dagen. Een klein gedeelte van de wijn rijpt in Frans eiken vaten gedurende 6 tot 7 maanden.

De wijn heeft een robijnrode kleur met violette reflecties. Het bouquet heeft geuren van rijp fruit als bramen, wilde aardbeien en kersen met hints van specerijen afkomstig van de houtrijping. Het is een droge wijn met delicate tannine die in balans gebracht worden door een plezierige frisheid en fruitige smaak.

Een heerlijke wijn bij hartige voorgerechten zoals pasta met vleessaus en hoofdgerechten met rood vlees, licht gekruide braadstukken en jong belegen kazen.

Stemmari Pinot Noir

Stemmari Pinot Noir