Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Comtesse Thibier Merlot

Rode Wijn

Comtesse Thibier Merlot
  • Comtesse Thibier Merlot
  • Comtesse Thibier Merlot

Comtesse Thibier Merlot

Rode Wijn

Wijnhuis / merkYvon Mau
DruivensoortMerlot
LandFrankrijk
RegioVins de Pays
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13%
Oogstjaar2019
EAN3192371119706
Out of stock

Over het wijnhuis Yvon Mau

Het huis Yvon Mau bestaat al sinds 1897. De initiatiefnemer was Aristide Mau, maar het is diens zoon Yvon, die op zijn vélocipède (ouderwetse fiets) langs de wijnboeren in de Bordeaux-regio ging om wijnen te selecteren die hij kon verkopen. Hij maakte goede selecties en breidde zo zijn portfolio uit. Het huis Yvon Mau werd zo een bekend en gerenommeerd wijnhandelaar.

Niet alléén selecteerde het bedrijf Bordeaux-wijnen, maar in de loop der tijd zijn daar ook wijnen uit de regio's voor de Vins de Pays bijgekomen.

Over deze wijn

In de jaren 1990 wilde de wijnhandelaar Jean-François Mau speciale aandacht geven aan vrouwen die van wijn houden. Nog tot de jaren 1980 werd in sommige kringen in Frankrijk nog steeds gezegd dat een eerzame vrouw geen wijn drinkt. Deze ouderwetse ideeën wilde Mau doorbreken.

Dit project, dat hij samen met zijn vrouw Catherine opzette, leidde hen buiten hun geliefde regio Bordeaux omdat ze op zoek gingen naar wijnen die soepel, fruitig en elegant waren. Dit type wijnen vond en vind je meer in het zuiden van Frankrijk, een regio waar zij graag hun vakanties doorbrachten.

Zo lanceerden zij de speciale cuvées van Comtesse Thibier, de meisjesnaam van Catherine: een Chardonnay en een Merlot. De Merlot heeft een mooie rode kleur, met purperen reflecties. De wijn is erg aromatisch, rijk en complex, met duidelijke aroma's van fruit zoals kersen en cassis. De wijn heeft een ronde afdronk met zachte tannines.

Comtesse Thibier Merlot

Comtesse Thibier Merlot