Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Tanagra Heavenly Chaos

Rode Wijn

Tanagra Heavenly Chaos
  • Tanagra Heavenly Chaos
  • Tanagra Heavenly Chaos

Tanagra Heavenly Chaos

Rode Wijn

Wijnhuis / merkTanagra
DruivensoortMerlot
LandZuid-Afrika
RegioMcGregor
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14%
Oogstjaar2018
EAN784672963787
Out of stock

Over het wijnhuis Tanagra

Voor Robert en Anette Rosenbach kwam een lang gekoesterde droom uit toen zij het fraaie landgoed Tanagra vonden, middenin de prachtige McGregor vallei, omgeven door wijngaarden, fynbos en een mystieke bergketen. De gigantisch grote wilde vijgenboom die op het wijngoed staat, is de naamgever van het huis. Tanagra is het Khoisan woord voor ‘grote schaduw’. En die is hard nodig als je op deze historische boerderij en in de wijngaarden middenin de zomer aan het werk bent. Robert en Anette verhuisden in 2009 vanuit Duitsland naar deze oase en hebben de farm omgetoverd tot een florerende schoonheid waar ecologie en economie samen komen: het beste van de natuur en haar producten in harmonie.

De ‘boutique winery’ Tanagra maakt een exclusieve serie met de hand geoogste en gemaakte wijnen De focus ligt op wijnen van één wijngaard, met de typiciteit van naar fynbos geurend terroir in dit deel van de Kleine Karoo. De wijngaarden liggen direct naast het Vrolijkheid Nature Reserve, omgeven door wild fynbos en sappige vetplanten (Karoo). De wijnen zijn hierdoor uniek en uitermate aromatisch. Wijn maken op Tanagra begint in de wijngaarden, met minimale interventie, om wijnen te maken zoals de natuur ze bedoeld heeft.

Tanagra is lid van de Biodiversity & Wine Initiative (BWI) en heeft zich aan de eisen die hierbij horen verbonden. Dit betekent duurzaam boeren en wijn produceren. Grote delen van de wijnboerderij staan nu onder natuurbehoud om ervoor te zorgen dat de biodiversiteit in de Kaapse wijnlanden behouden blijft.

Over deze wijn

Heavenly Chaos dankt zijn naam aan het feit dat het geen “voorbedachte” wijn is. Het principe is simpel, merlot is de basis en deze wordt aangevuld met wat (eventueel) over is in de vaten nadat de andere wijnen zijn gebotteld. “Chaos” slaat op deze aparte werkwijze, waardoor de samenstelling van de wijn ieder jaar anders is. Ter illustratie, jaargang 2017 was een blend van merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc, terwijl de huidige jaargang (2018) een single vineyard merlot is.  
Het woord “Heavenly” is een verwijzing naar het resultaat: een heerlijke, zijdezachte wijn. De Tanagra Heavenly Chaos geurt heerlijk naar gestoofd donker fruit, waaronder pruimen en kersen. Daarnaast heeft de wijn tonen van geroosterde koffiebonen, vanille en specerij. In de mond zijdezacht, met rijpe donkere fruitaroma’s en een hint van laurier. De afdronk is lang en intens. Vergeleken met de andere Tanagra wijnen is de Heavenly Chaos ietwat lichter van stijl, vanwege het gebruik van merlot en omdat de druiven iets eerder geplukt worden. Heerlijk om nu van te genieten of de aankomende 7 jaar.

Tanagra Heavenly Chaos

Tanagra Heavenly Chaos