Ventisquero Tara Pinot Noir

Rode Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Ventisquero
Druivensoort
Pinot Noir
Land
Chili
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
13.5%
Oogstjaar
2016
Aantal flessen
5500
EAN
7808725403891
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 34,95 (incl. BTW)

  

- +

Voeg toe aan vergelijken

Over het wijnhuis Viña Ventisquero

In Chili zijn twee soorten wijnhuizen te vinden. Degene die zich al decennia met wijnbouw bezighouden en de nieuwe, recent opgezette, generatie. Viña Ventisquero behoort tot deze laatste categorie en produceert volgens de laatste technieken wijn door gebruik te maken van de modernste middelen.

Viña Ventisquero startte als ambitieus project van Gonzalo Vial. Eigenaar van Agrosuper, het grootste levensmiddelenconcern van Chili. De winery werd gebouwd in Maipo Valley en daaromheen werden de eerste wijngaarden aangeplant, kort daarop gevolgd door wijngaarden in Casablanca Valley en Apalta Valley. In 2001 kwam de eerste jaargang op de markt.

Vanaf het allereerste begin stond respect voor de natuurlijke omgeving centraal. Er wordt op een milieuvriendelijke manier gewerkt, door onder andere het watergebruik sterk te beperken, CO2 uitstoot van het transport te compenseren en de natuurlijke omgeving bij nieuwe aanplant zoveel mogelijk in tact te laten. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een certificering door "Sustainable wine of Chile" voor alle wijngaarden. Ventisquero is het eerste Chileense wijnhuis wat daarin geslaagd is.

Inmiddels heeft Ventisquero wijngaarden aangeplant in 7 verschillende wijngebieden te weten: Maipo, Casablanca, Apalta, Lolol, Leyda, Peralillo en Huasco (Atacama). Er worden dan ook geen druiven gekocht. Alle wijnen worden geproduceerd met eigen druiven.

Ventisquero produceert wijnen in verschillende prijsklassen. Van de soepele, fruitige en toegankelijke Clasico wijnen via Yelcho, Reserva, Queulat (single vineyard), Grey (single Block) naar de Icoon wijnen zoals Heru, Vertice, Pangea en Enclave. Voor iedere wijndrinker en voor elk moment is er een geschikte Ventisquero wijn beschikbaar.

Over deze wijn

Afkomstig uit twee kleine wijngaardjes met een kalkbodem, aan de zuidelijke rand van de Atacama woestijn uit de Huasco-vallei, dichtbij de Grote Oceaan. Zeer groot verschil tussen dag- en nachttemperatuur, terwijl er zomers nooit warmer dan 27 graden C wordt.

Deze wijn biedt een zeer pure expressie van pinot noir: hij wordt noch geklaard, noch gefilterd, dus hij kan wat bezinksel vormen in de fles.

Fraai lichtrobijnrood van kleur. Complexe geur waarin kers en framboos zijn verweven met tonen van paddenstoel en een aards vleugje. In de mond frisse zuren, stevige tannine, goede structuur, veel mineraliteit en spanning en een lichte ziltheid.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0