Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Domaine Gensac Pesade

Rode Wijn

Domaine Gensac Pesade
  • Domaine Gensac Pesade
  • Domaine Gensac Pesade

Domaine Gensac Pesade

Rode Wijn

Wijnhuis / merkChâteau de Gensac
DruivensoortTannat, Merlot, Malbec, Syrah, Cabernet Sauvignon
LandFrankrijk
RegioArmagnac - Gascogne
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14%
Oogstjaar2015
Out of stock

Het kasteel is gelegen in Zuidwest Frankrijk met een 300 hectaren groot landgoed. Sleutel tot het maken van mooie wijnen vormt de grond, bestaande uit klei en kalksteen. Extra aandacht wordt besteed aan biodynamische wijnbouw, waarbij kleinschalig de speciaal geselecteerde druiven met de hand geplukt worden. Dus lage opbrengst per hectare met als motto kwaliteit boven kwantiteit. Gerijpt in nieuw Frans eikenhouten barriques ontstaan stevige karaktervolle wijnen, weerspiegeling van de terroir en regio. Het uitgestrekte perceel biedt ook ruimte voor prachtige paardenkuddes, die in een waar paradijs rond lopen en goed verzorgd worden door de familie Schuermann. Als respect voor paarden heeft de wijnfamilie een logo van een paard op de flessen gebruikt. Tevens hebben de wijnen namen gekregen, die betrekking hebben op oefeningen in de paardensport.

De benaming van deze wijn doet denken aan de paardensport. In dit geval aan een dressuur proef met een stap van de voorbenen tegelijk, gevolgd door een identieke stap van beide achterbenen. Met een kleine woordspeling gaan wij van proef naar proeven. En dat wordt zeker een aangename ervaring. Andreas Larsson, sommelier nr. 1 in de wereld ging u voor met een hoge waardering van 91/100. Bovendien mooie cijfers van The Wine Enthusiast magazine met 90/100 en tenslotte wist Jancis Robinson met een score van 16,5 /100 deze wijn erg te waarderen.

Voor deze sublieme wijn ga je niet op je achterste benen staan. Integendeel, een waar genot om ontspannen en lang van deze wijn te genieten. Een werkelijk unieke blend gecreëerd door Master of Wine Philipp Schwander, top wijnmeester uit Zwitserland. Een prachtig palet van 5 verschillende wijnen werden door hem samengebracht. Namelijk Tannat, Merlot, Malbec, Syrah en Cabernet Sauvignon druivensoorten werden gedurende 12 maanden in nieuw Frans eiken gerijpt. Wat een full-body, karaktervolle, maar tegelijkertijd ronde wijn brengt voort. Harmonieus, maar ook intens. Een werkelijk grote wijn, ons paradepaardje, zou de familie zeggen.

Geef de wijn na het openen van de fles minimaal 15 minuten rust of schenk het eerst in een karaf, alvorens te drinken. Nu reeds op dronk, maar kan zelfs tot 2030 bewaard worden. Advies temperatuur 16º tot 17º C en alcohol 14 %. Voelt zich heerlijk bij een ham of kaasschotel, maar ook bij rijke pasta schotels. Smaakt ook goed bij gegrild rood vlees of bij lamsvlees.

Domaine Gensac Pesade

Domaine Gensac Pesade