De Temery Limoux Rouge

Rode Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
De Temery
Druivensoort
Merlot, Syrah, Malbec, Cabernet Sauvignon
Regio
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
13.5%
Oogstjaar
2019
EAN
5414112006938
Beschikbaarheid
Slechts één verkrijgbaar

€ 16,95 (incl. BTW)

  

- +

Bij De Temery in de Limoux wordt met veel respect voor de natuur gewerkt. Er wordt alleen in het meest noodzakelijke geval gebruik gemaakt van niet-natuurlijke hulpmiddelen. De wijnmakers o.l.v. Guy André doen dit niet alleen vanuit hun overtuiging maar hebben ook geconstateerd dat de druivenstokken er gezonder door zijn geworden.
De druiven voor de wijnen uit Limoux zijn afkomstig van hun beste percelen ten zuidwesten van de gelijknamige stad en worden handmatig geoogst De opvoeding vindt helemaal op Tronçais (Allier) eikenhout plaats gedurende een periode van 8-10 maanden.

Bij de Temery Rouge gaat het om een voor Frankrijk niet zo’n alledaagse blend van Merlot, aangevuld met Syrah, Malbec en Cabernet Sauvignon. Deze combinatie van noordelijke-en zuidelijke druivenrassen geven de blend elegantie en kracht, met prachtig geïntegreerde houttonen.
Deze stevige, complexe, doch elegante wijn toont in de neus vooral aroma’s van framboos, viooltjes en zwarte kersen. In de mond, zacht, rijp rood fruit, pruimen met fijne kruidigheid en rijpe tannines.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0