Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

De Temery Limoux Rouge

Rode Wijn

De Temery Limoux Rouge
  • De Temery Limoux Rouge
  • De Temery Limoux Rouge

De Temery Limoux Rouge

Rode Wijn

Wijnhuis / merkDe Temery
DruivensoortMerlot, Syrah, Malbec, Cabernet Sauvignon
LandFrankrijk
RegioLimoux
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13.5%
Oogstjaar2019
EAN5414112006938
Out of stock

Bij De Temery in de Limoux wordt met veel respect voor de natuur gewerkt. Er wordt alleen in het meest noodzakelijke geval gebruik gemaakt van niet-natuurlijke hulpmiddelen. De wijnmakers o.l.v. Guy André doen dit niet alleen vanuit hun overtuiging maar hebben ook geconstateerd dat de druivenstokken er gezonder door zijn geworden.
De druiven voor de wijnen uit Limoux zijn afkomstig van hun beste percelen ten zuidwesten van de gelijknamige stad en worden handmatig geoogst De opvoeding vindt helemaal op Tronçais (Allier) eikenhout plaats gedurende een periode van 8-10 maanden.

Bij de Temery Rouge gaat het om een voor Frankrijk niet zo’n alledaagse blend van Merlot, aangevuld met Syrah, Malbec en Cabernet Sauvignon. Deze combinatie van noordelijke-en zuidelijke druivenrassen geven de blend elegantie en kracht, met prachtig geïntegreerde houttonen.
Deze stevige, complexe, doch elegante wijn toont in de neus vooral aroma’s van framboos, viooltjes en zwarte kersen. In de mond, zacht, rijp rood fruit, pruimen met fijne kruidigheid en rijpe tannines.

De Temery Limoux Rouge

De Temery Limoux Rouge