Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Domaine Sainte Lucie MIP Premium Rosé

Rosé

Domaine Sainte Lucie MIP Premium Rosé
  • Domaine Sainte Lucie MIP Premium Rosé
  • Domaine Sainte Lucie MIP Premium Rosé

Domaine Sainte Lucie MIP Premium Rosé

Rosé

Wijnhuis / merkDomaine Sainte Lucie
DruivensoortCinsault, Syrah, Grenache
LandFrankrijk
RegioProvence
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol12.5%
Oogstjaar2017
Out of stock

Familiebedrijf Domaine Sainte Lucie werd in 1979 opgericht door Michel Fabre en is gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provence. Op de overwegend stenige bodem staan vooral Syrah, Grenache, Cinsaut en Rolle (Vermentino) aangeplant. Sinds de nieuwe generatie met zoon Aurélien, dochter Virginie en partner Guillaume is aangetreden, waait er een frisse wind. De werkwijze op het domein is compleet veranderd. Grote investeringen werden gedaan in de kelders en wijngaarden en er werden stappen gemaakt op het gebied van marketing. ‘Made in Provence’ - beter bekend als MIP - zag het levenslicht. Met name de MIP Classic Rosé is inmiddels niet meer aan te slepen. Het geheim? Modern gemaakte wijnen, maar wel met behoud van authenticiteit.

Klimaat/Terroir

Een subtropisch klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Het terroir kent kalkrijke zand- en rode kleigrond vol met stenen.

Vinificatie

De druiven worden een korte schilinweking geperst, waarna het sap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het zo’n 4 maanden op zijn gistbezinksel om een nog mooiere fruitigheid te ontwikkelen.

Druiven

Cinsault, Syrah, Grenache.

Geur & Smaak

Lichtroze van kleur met geur- en smaakimpressies van grapefruit, citroen, peer en rijpe rode vruchtjes. Daarnaast een subtiele kruidigheid.

Serveersuggestie

Te serveren als aperitief en of bij lichte gerechten, salades, grill en in het algemeen, de Provençaalse keuken.

Domaine Sainte Lucie MIP Premium Rosé

Domaine Sainte Lucie MIP Premium Rosé