Domaine des Diables l'Hydropathe Elite Rosé

Wijnhuis / merk
Domaine des Diables
Druivensoort
Syrah, Grenache
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
13%
Oogstjaar
2020
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

In 2007 hebben Virginie en Guillaume Philip hun eerste druiven geoogst op Domaine des Diables. Het 16 ha tellende domaine ligt verscholen tegen de berg Sainte-Victoire in de gemeente Puyloubier. Het terroir heeft een perfect evenwicht tussen klei, leem en zand, een waarborg voor de finesse van de wijnen. Viginie en Guillaume werken sinds het begin op een duurzame wijze in de wijngaarden. De percelen staan permanent onder de invloed van twaalf verschillende winden, waaronder de Mistral, die de ontwikkeling van de voornaamste schimmelziekten
van de wijnstokken tegengaat. Zo worden met bestendige zorg voor de omgeving alle percelen onder het concept ‘geleide bestrijding’ gecultiveerd, op de grens met biologische wijnbouw. Recent hebben zij een geheel nieuwe cave gebouwd op het domaine, waardoor ze nu de capaciteit hebben om 300.000 liter wijn te produceren. Ieder perceel wordt apart gevinifieerd, gebruikmakend van de meest moderne technieken.

Klimaat/Terroir

Een mediterraan klimaat met hete droge zomers en tamelijk milde winters. De bodem bevat kalk, zand, rode klei en stenen.

Vinificatie

Na de persing vergist de most in gekoelde tanks. Daarna rijpt de wijn nog zo’n zes maanden op zijn gistbezinksel.

Druiven

Syrah (60%), Grenache (40%).

Geur & Smaak

Elegant, droog en krachtig met aroma's van rijp rood fruit, veel mineraliteit en een lange afdronk.

Serveersuggestie

Ideale wijn bij gegrild wit en rood vlees met veel groene kruiden, spicy gerechten zoals paella, couscous en verschillende soorten oosterse (roerbak)gerechten.

Weetje

Domaine des Diables beschouwt deze bijzondere wijn als het summum van Provence rosé. De wijn won al diverse prijzen.

18 Andere producten in dezelfde categorie

Gerelateerde artikelen

Vergelijk 0